Oosterse noedels met Chinese kool en tuinkers
Oosterse noedels met Chinese kool en tuinkers

Oosterse noedels met Chinese kool en tuinkers

Een gevulde Oosterse soep met noedels die voor een deel uit boekweitmeel bestaan. Wist je dat ze in Japan boekweitnoedels zowel in soepen als in salades verwerken? Daarom als tussen-oplossing een noedelgerecht rijkgevuld met groenten!

Allergens:
Gluten
Soy
Peanuts
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 cm

Verse gember

½ unit

Rode peper

½ unit

Peen

150 g

Chinese kool

50 milliliters

Kokosmelk

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

1 tablespoon

Tuinkers

20 g

Gezouten cashewnoten

(Contains Peanuts, Tree nuts)

75 g

Boekweitnoedels

(Contains Gluten)

Not included in your delivery

500 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2645 kJ
Calories633 kcal
Fat30 g
Saturated Fat11.6 g
Carbohydrate67 g
Sugar9.6 g
Dietary Fiber11 g
Protein21 g
Salt8.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Snijd de Chinese kool grof
1

Bereid de bouillon en kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de boekweitnoedels. Schil de gember en snijd de gember fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de peen in halve plakken en snijd de Chinese kool grof (zie tip!).

Voeg de sojasaus toe
2

Verhit de zonnebloemolie in een soeppan met deksel en fruit de gember en de helft van de rode peper 1 minuut op laag vuur. Voeg de peen, kokosmelk, bouillon en de sojasaus toe en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Voeg in de laatste 3 minuten de Chinese kool toe. Breng op smaak met peper en zout.

Hak de cashewnoten
3

Knip ondertussen de tuinkers los en hak de cashewnoten grof. Kook de boekweitnoedels, afgedekt, 3 minuten in de pan met deksel. Giet daar-na af en spoel af onder koud water.

Garneer met de tuinkers, cashewnoten en overige rode peper
4

Verdeel de boekweitnoedels over de soepkommen. Schenk de soep erover. Garneer met de tuinkers, cashewnoten en overige rode peper.