Een gevulde Oosterse soep met noedels die voor een deel uit boekweitmeel bestaan. Wist je dat ze in Japan boekweitnoedels zowel in soepen als in salades verwerken? Daarom als tussen-oplossing een noedelgerecht rijkgevuld met groenten!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 cm
Verse gember
½ unit
Rode peper
½ unit
Peen
150 g
Chinese kool
50 milliliters
Kokosmelk
10 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
1 tablespoon
Tuinkers
20 g
Gezouten cashewnoten
(Contains Peanuts, Tree nuts)
75 g
Boekweitnoedels
(Contains Gluten)
500 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon en kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de boekweitnoedels. Schil de gember en snijd de gember fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de peen in halve plakken en snijd de Chinese kool grof (zie tip!).
Verhit de zonnebloemolie in een soeppan met deksel en fruit de gember en de helft van de rode peper 1 minuut op laag vuur. Voeg de peen, kokosmelk, bouillon en de sojasaus toe en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Voeg in de laatste 3 minuten de Chinese kool toe. Breng op smaak met peper en zout.
Knip ondertussen de tuinkers los en hak de cashewnoten grof. Kook de boekweitnoedels, afgedekt, 3 minuten in de pan met deksel. Giet daar-na af en spoel af onder koud water.
Verdeel de boekweitnoedels over de soepkommen. Schenk de soep erover. Garneer met de tuinkers, cashewnoten en overige rode peper.