topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Oosterse noedelsoep

Oosterse noedelsoep

Boordevol groente en zo op tafel!

Deze rijkgevulde noedelsoep voert je mee naar Azië. Gemalen citroengras, ook wel sereh genoemd, geeft het gerecht de typerende oosterse smaak. Sugarsnaps vind je veel terug in de Aziatische keuken, het is een kruising tussen peultjes en doperwten en geeft het gerecht een lekkere bite.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Eieren
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

200 gram

Chinese kool

¼ stuk(s)

Limoen

125 ml

Kokosmelk

50 gram

Sugarsnaps

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

½ tl

Gemalen citroengras

70 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3230 kJ
Energie (kcal)772 kcal
Vetten44 g
waarvan verzadigd25.2 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers4.7 g
Vezels8 g
Eiwitten30 g
Zout5.7 g

Benodigdheden

Snijplank
Dunschiller
Wok
Steelpan

Instructies

Voorbereiding
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de Chinese kool in reepjes. Pers de limoen uit.

Kokosmelk doorroeren
2

Roer de kokosmelk goed door zodat eventuele klontjes oplossen.

Roerbakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en de rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de Chinese kool en de sugarsnaps toe en roerbak nog 3 minuten.

Eieren koken
4

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een steelpan met deksel, voeg 2 eieren per persoon toe en kook in 6 – 8 minuten hard. Spoel de eieren onder koud water en pel ze.

Soep bereiden
5

Voeg de kokosmelk, het citroengras en de bouillon toe aan de wok of soeppan en breng al roerend aan de kook. Dek de pan af en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Voeg na 6 minuten de noedels toe. Breng op smaak met de sojasaus, 1 tl limoensap per persoon, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de kokossoep over de soepkommen. Snijd de eieren doormidden en leg deze op de soep.