Oosterse noedelsoep
Oosterse noedelsoep

Oosterse noedelsoep

Boordevol groente en zo op tafel!

Deze rijkgevulde noedelsoep voert je mee naar Azië. Gemalen citroengras, ook wel sereh genoemd, geeft het gerecht de typerende oosterse smaak. Sugarsnaps vind je veel terug in de Aziatische keuken, het is een kruising tussen peultjes en doperwten en geeft het gerecht een lekkere bite.

Allergens:
Egg
Gluten
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 cm

Verse gember

¼ unit

Rode peper

200 g

Chinese kool

¼ unit

Limoen

125 milliliters

Kokosmelk

50 g

Sugarsnaps

2 unit

Ei

(Contains Egg)

½ teaspoon

Gemalen citroengras

70 g

Noedels

(Contains Gluten)

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

Not included in your delivery

300 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3230 kJ
Calories772 kcal
Fat44 g
Saturated Fat25.2 g
Carbohydrate65 g
Sugar4.7 g
Dietary Fiber8 g
Protein30 g
Salt5.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Peeler
Wok
Saucepan

Cooking Steps

Voorbereiding
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de Chinese kool in reepjes. Pers de limoen uit.

Kokosmelk doorroeren
2

Roer de kokosmelk goed door zodat eventuele klontjes oplossen.

Roerbakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en de rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de Chinese kool en de sugarsnaps toe en roerbak nog 3 minuten.

Eieren koken
4

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een steelpan met deksel, voeg 2 eieren per persoon toe en kook in 6 – 8 minuten hard. Spoel de eieren onder koud water en pel ze.

Soep bereiden
5

Voeg de kokosmelk, het citroengras en de bouillon toe aan de wok of soeppan en breng al roerend aan de kook. Dek de pan af en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Voeg na 6 minuten de noedels toe. Breng op smaak met de sojasaus, 1 tl limoensap per persoon, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de kokossoep over de soepkommen. Snijd de eieren doormidden en leg deze op de soep.