Je serveert dit gerecht met knoflookbrood van ciabatta en een zelfgemaakte knoflook-kruidenolie. De reepjes zijn perfect om in de tomatensaus te dippen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
50 gram
Orzo
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
100 gram
Passata
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Aubergine
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 tl
Gerookt paprikapoeder
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
½ stuk(s)
Volkoren ciabatta
(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)
5 gram
Verse basilicum en oregano
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2 el
Olijfolie
1 tl
Suiker
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan voor de orzo. Verwarm de oven voor op 200 graden. Ris de blaadjes van de oregano en hak grof. Snijd de puntpaprika in reepjes. Snijd de courgette en aubergine in blokjes van ongeveer 1 cm. Meng in een grote kom de groenten en oregano met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Kook de orzo in 10 - 12 minuten op laag vuur beetgaar. Giet af en laat uitstomen.
Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier. Houd wat ruimte over aan een kant voor de ciabatta (zie Tip). Rooster de groenten 15 - 20 minuten in de oven, of tot ze zacht zijn.
Tip: Kook je voor 3 personen of meer? Gebruik dan 2 bakplaten.
Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en de helft van de knoflook toe en fruit 3 minuten. Blus af met de passata en balsamicoazijn. Voeg het gerookt paprikapoeder en suiker toe en laat nog 5 - 7 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een kleine kom de overige knoflook met de Italiaanse kruiden en 1 el olijfolie per persoon. Snijd de ciabatta open, besprenkel met de knoflook-kruidenolie en breng op smaak met peper en zout. Bak het knoflookbrood in 8 minuten krokant in de oven.
Hak het basilicum grof. Verkruimel de witte kaas boven de kleine kom die je hebt gebruikt voor de kruidenolie. Meng de witte kaas met het basilicum en breng op smaak met peper.
Meng de groenten met de orzo. Verdeel de tomatensaus over de borden en schep de orzo erbovenop. Garneer met de kaas-basilicumtopping. Snijd het knoflookbrood in repen en serveer ernaast.