Orzo met geroosterde groenten en volkoren knoflookbrood
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met geroosterde groenten en volkoren knoflookbrood

Orzo met geroosterde groenten en volkoren knoflookbrood

met gerookte paprika, witte kaas en vers basilicum

Je serveert dit gerecht met knoflookbrood van ciabatta en een zelfgemaakte knoflook-kruidenolie. De reepjes zijn perfect om in de tomatensaus te dippen!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Gerst
Haver
Rogge
Sesamzaad
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

5 gram

Verse basilicum en oregano

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Aubergine

50 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Passata

1 tl

Gerookt paprikapoeder

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 tl

Suiker

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2931 kJ
Energie (kcal)700 kcal
Vetten32.3 g
waarvan verzadigd8.3 g
Koolhydraten76.4 g
waarvan suikers23.8 g
Vezels11.7 g
Eiwitten20.7 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Grote kom
Pan
Bakplaat met bakpapier
Steelpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan voor de orzo. Verwarm de oven voor op 200 graden. Ris de blaadjes van de oregano en hak grof. Snijd de puntpaprika in reepjes. Snijd de courgette en aubergine in blokjes van ongeveer 1 cm. Meng in een grote kom de groenten en oregano met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Kook de orzo in 10 - 12 minuten op laag vuur beetgaar. Giet af en laat uitstomen.

Groenten bakken
2

Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier. Houd wat ruimte over aan een kant voor de ciabatta (zie Tip). Rooster de groenten 15 - 20 minuten in de oven, of tot ze zacht zijn. 

Tip: Kook je voor 3 personen of meer? Gebruik dan 2 bakplaten.

Tomatensaus maken
3

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en de helft van de knoflook toe en fruit 3 minuten. Blus af met de passata en balsamicoazijn. Voeg het gerookt paprikapoeder en suiker toe en laat nog 5 - 7 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

Broodje bakken
4

Meng in een kleine kom de overige knoflook met de Italiaanse kruiden en 1 el olijfolie per persoon. Snijd de ciabatta open, besprenkel met de knoflook-kruidenolie en breng op smaak met peper en zout. Bak het knoflookbrood in 8 minuten krokant in de oven.

Kruidenkaastopping maken
5

Hak het basilicum grof. Verkruimel de witte kaas boven de kleine kom die je hebt gebruikt voor de kruidenolie. Meng de witte kaas met het basilicum en breng op smaak met peper.

Serveren
6

Meng de groenten met de orzo. Verdeel de tomatensaus over de borden en schep de orzo erbovenop. Garneer met de kaas-basilicumtopping. Snijd het knoflookbrood in repen en serveer ernaast.