Orzo met venkel en pistachenoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met venkel en pistachenoten

Orzo met venkel en pistachenoten

met spinazie en feta

Wist je dat je overgebleven venkelstelen kunt gebruiken om een smaakvolle en verfrissende venkelthee te maken? Een gezonde en smakelijke manier om van elk deel van deze groente te genieten!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Pistachenoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Venkel

1 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Pistachenoten

(Bevat Pistachenoten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

¼ stuk(s)

Citroen

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

175 ml

Water

½ el

Wittewijnazijn

⅓ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3091 kJ
Energie (kcal)739 kcal
Vetten37.8 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten69.6 g
waarvan suikers9.6 g
Vezels14.4 g
Eiwitten24.6 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Steelpan
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng 175 ml water per persoon aan de kook in een steelpan en verkruimel 1/3 bouillonblokje per persoon erboven. 
  • Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in zeer dunne reepjes. Houd eventueel het venkelloof apart.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
Groenten roerbakken
2
  • Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel op middellaag vuur. Voeg de olijfolie, Italiaanse kruiden, venkel, ui en knoflook toe en roerbak 4 minuten.
  • Voeg de orzo toe en blus af met de wittewijnazijn.
  • Schenk de bouillon over de orzo en breng aan de kook. Laat de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur koken. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
Garnering bereiden
3
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Hak de pistachenoten grof en bak de noten in de koekenpan tot ze goudbruin kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Rasp de schil van de citroen en snijd de citroen in 4 partjes. Bewaar tot serveren.
  • Scheur, als de orzo bijna klaar is, de spinazie boven de pan met orzo en voeg de kruidenroomkaas toe. Roer goed door tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de orzo over de borden.
  • Verkruimel de feta over de orzo.
  • Garneer met de citroenrasp en 1 citroenpartje per persoon.
  • Bestrooi met de pistachenoten.