Ovenpasta met spinazie en gesmolten mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovenpasta met spinazie en gesmolten mozzarella

Ovenpasta met spinazie en gesmolten mozzarella

Een italiaanse pastaschotel boordevol groenten

Meehelpen? Je kunt helpen de pasta te beleggen met tomaat en buffelmozzarella!

Labels:
Eiwitrijk
Bron van vezels
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Volkoren penne

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Pruimtomaat

75 gram

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 takje(s)

Verse oregano

150 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

2 el

Crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)861 kcal
Energie (kJ)3602 kJ
Vetten47 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers0 g
Vezels15 g
Eiwitten31 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Deksel
Pan
Staafmixer of blender
Bord

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel. Kook de penne met een beetje zout, afgedekt, 9 – 10 minuten en giet daarna af.

Snijd de prei in fijne ringen
3

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Snijd de prei in fijne ringen. Snijd de tomaat en buffelmozzarella in dunne plakken. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en snijd fijn.

Bak de prei
4

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de prei toe, draai het vuur hoger en bak 4 minuten mee. Voeg de spinazie, eventueel in delen, toe en laat al roerende slinken. Voeg de oregano en de crème fraîche toe.

Pureer de groenten tot een saus
5

Haal de pan van het vuur en pureer de groenten met een staafmixer tot een grove saus. Voeg vervolgens de penne toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de tomaten over de pasta
6

Vet een ovenschaal in met de overige olijfolie. Verdeel de pasta over de ovenschaal. Leg hierop een laag tomaten. Verdeel de buffelmozzarella over de tomaten.

7

Bak de pastaschotel 15 minuten in de oven.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
8

Verdeel de pasta over de borden.