Ovenpasta met spinazie en gesmolten mozzarella
Ovenpasta met spinazie en gesmolten mozzarella

Ovenpasta met spinazie en gesmolten mozzarella

Een italiaanse pastaschotel boordevol groenten

Meehelpen? Je kunt helpen de pasta te beleggen met tomaat en buffelmozzarella!

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Volkoren penne

(Contains Gluten May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Prei

1 unit

Pruimtomaat

75 g

Buffelmozzarella

(Contains Milk)

2 sprig

Verse oregano

150 g

Spinazie

(May be present Celery)

2 tablespoon

Crème fraîche

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories861 kcal
Energy (kJ)3602 kJ
Fat47 g
Saturated Fat24 g
Carbohydrate72 g
Sugar0 g
Dietary Fiber15 g
Protein31 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Lid
Pan
Food Processor
Plate

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel. Kook de penne met een beetje zout, afgedekt, 9 – 10 minuten en giet daarna af.

Snijd de prei in fijne ringen
3

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Snijd de prei in fijne ringen. Snijd de tomaat en buffelmozzarella in dunne plakken. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en snijd fijn.

Bak de prei
4

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de prei toe, draai het vuur hoger en bak 4 minuten mee. Voeg de spinazie, eventueel in delen, toe en laat al roerende slinken. Voeg de oregano en de crème fraîche toe.

Pureer de groenten tot een saus
5

Haal de pan van het vuur en pureer de groenten met een staafmixer tot een grove saus. Voeg vervolgens de penne toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de tomaten over de pasta
6

Vet een ovenschaal in met de overige olijfolie. Verdeel de pasta over de ovenschaal. Leg hierop een laag tomaten. Verdeel de buffelmozzarella over de tomaten.

7

Bak de pastaschotel 15 minuten in de oven.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
8

Verdeel de pasta over de borden.