Een winterse aardappelschotel boordevol groenten met vegetarisch gehakt en een krokant laagje kaas! Tijm is een echt winterkruid. Heb je hier nog wat van over? Kijk dan op ons blog wat je er nog meer mee kunt doen dan koken. Wist je dat tijm al door de Grieken en Romeinen werd gebruikt als geneeskruid tegen allerlei kwalen?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Vastkokende aardappelen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
⅕ stuk(s)
Bloemkool
2 stuk(s)
Pruimtomaat
4 takje(s)
Verse tijm
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Vegetarisch gehakt
(Bevat Soja)
1 tl
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
25 gram
Oude-kaasplakken
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Olijfolie
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden en kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen.
Schil of was de aardappelen (milva) grondig en snijd in parten. Kook de aardappelen afgedekt in de pan met deksel in 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de steel fijn. Snijd de pruimtomaten klein. Ris de tijmblaadjes van de takjes en hak fijn.
Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de bloemkool en het vegetarische gehakt toe en roerbak 2 minuut op middelhoog vuur. Voeg de currykruiden, tomaten, 75 ml water per persoon, de helft van de tijm en peper en zout toe. Dek de pan af en laat 7 minuten zachtjes koken tot de bloemkool in de saus beetgaar is.
Stamp ondertussen de aardappelen tot een grove puree. Voeg de mosterd, de overige tijm en peper en zout naar smaak toe.
Vet een ovenschaal in met de overige olijfolie. Voeg de bloemkoolsaus in toe aan de ovenschaal en verdeel hierover de puree. Bestrooi met de oude kaas. Gratineer de ovenschotel 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Verdeel het gerecht over de borden.