Ovenschotel met vegetarisch gehakt, puree en oude kaas
Ovenschotel met vegetarisch gehakt, puree en oude kaas

Ovenschotel met vegetarisch gehakt, puree en oude kaas

De currykruiden en oude kaas maken het een fantastische smaaksensatie!

Een winterse aardappelschotel boordevol groenten met vegetarisch gehakt en een krokant laagje kaas! Tijm is een echt winterkruid. Heb je hier nog wat van over? Kijk dan op ons blog wat je er nog meer mee kunt doen dan koken. Wist je dat tijm al door de Grieken en Romeinen werd gebruikt als geneeskruid tegen allerlei kwalen?

Allergens:
Soy
Celery
Mustard
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Vastkokende aardappelen

½ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

⅕ unit

Bloemkool

2 unit

Pruimtomaat

4 sprig

Verse tijm

(May be present Celery)

½ unit

Vegetarisch gehakt

(Contains Soy)

1 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains Celery, Mustard)

25 g

Oude-kaasplakken

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories535 kcal
Energy (kJ)2238 kJ
Fat15 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate62 g
Sugar0 g
Dietary Fiber15 g
Protein32 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Stove
Casserole with Lid
Wok with Lid
Potato Masher
Oven Dish

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 220 graden en kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen.

2

Schil of was de aardappelen (milva) grondig en snijd in parten. Kook de aardappelen afgedekt in de pan met deksel in 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes.
3

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de steel fijn. Snijd de pruimtomaten klein. Ris de tijmblaadjes van de takjes en hak fijn.

Voeg de currykruiden, de tomaten, 75 ml water per persoon, de helft van de tijm en peper en zout toe.
4

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de bloemkool en het vegetarische gehakt toe en roerbak 2 minuut op middelhoog vuur. Voeg de currykruiden, tomaten, 75 ml water per persoon, de helft van de tijm en peper en zout toe. Dek de pan af en laat 7 minuten zachtjes koken tot de bloemkool in de saus beetgaar is.

5

Stamp ondertussen de aardappelen tot een grove puree. Voeg de mosterd, de overige tijm en peper en zout naar smaak toe.

Verdeel de puree er voorzichtig overheen.
6

Vet een ovenschaal in met de overige olijfolie. Voeg de bloemkoolsaus in toe aan de ovenschaal en verdeel hierover de puree. Bestrooi met de oude kaas. Gratineer de ovenschotel 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Verdeel het gerecht over de borden.
7

Verdeel het gerecht over de borden.