Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Courgette
5 gram
Dille, munt en bladpeterselie
¼ stuk(s)
Appel
½ stuk(s)
Peer
4 stuk(s)
Ei
25 gram
Geraspte oude Goudse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Biologische crème fraîche
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
0.48 tl
Gemalen kaneel
40 gram
Warmgerookte zalmsnippers
50 gram
Groene asperges
5 gram
Panko paneermeel
3 stuk(s)
Sinaasappelsap
1 stuk(s)
Biologisch wit broodje met roggedesem
(Bevat Gerst, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)
15 gram
Aardbeiensaus
(Kan bevatten Hazelnoten, Pinda's)
25 gram
Verse geitenkaas
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Olijfolie
1 el
Suiker
naar smaak
Peper en zout
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Witte balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de appel en snijd de appel in kleine blokjes. Snijd de peer in parten. Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Snijd de dille en de peterselie fijn. Klop 1/3 ei per persoon los in een kleine kom.
Meng in een kom: de oude kaas, crème fraîche, peper en zout. Smeer dit mengsel over de helft van het bladerdeeg en beleg losjes met 1/3 van de courgette linten. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met de helft van het losgeklopte ei. Bak de plaattaart op een bakplaat met bakpapier 20 - 25 minuten in de oven en garneer met de dille, bladpeterselie en de gerookte zalm.
Meng per persoon in een kom: 1/2 tl kaneel, 1/2 el boter en 1/2 el suiker. Verdeel de appel over de helft van het overgebleven bladerdeeg en leg dit botermengsel ertussen. Vouw het bladerdeeg dicht en kerf de bovenkant in. Bestrijk het bladerdeeg met het overige losgeklopte ei. Bak 15 - 20 minuten naast de plaattaart in de oven.
Snijd de onderste 2 cm van de groene asperges. Verdeel de asperges over een bakplaat met bakpapier. Meng de asperges met 1/2 el olijfolie per persoon, de panko, peper en zout. Bak de asperges samen met het zuurdesembrood 8 - 10 minuten in de oven. Pers ondertussen het sap van de sinaasappels uit.
Breng ruim water aan de kook in een steelpan voor de eieren. Kook de eieren 5 - 6 minuten (zie TIP). Laat daarna schrikken onder koud water. Meng in een saladekom per persoon: 1 el witte balsamicoazijn, 1/2 el suiker, 1/2 el extra vierge olijfolie, de munt, de peerparten en de overige courgette linten.
Tip: Hou je meer van een hardgekookt ei? Laat de eieren dan 2 minuten langer koken.
Verdeel de verschillende gerechten over tafel en schenk de sinaasappelsap in de glazen. Serveer de aspergesoldaten met de zachtgekookte eitjes, de verse geitenkaas en aardbeienjam met het zuurdesembrood. Serveer met de courgette-peer salade, plaattaart en appelflap.