The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Courgette
5 g
Dill, mint & flat leaf parsley
¼ piece
Apple
½ piece
Pear
4 piece
Egg
25 g
Grated aged Gouda
(Contains Milk)
25 g
Organic crème fraîche
(Contains Milk)
1 roll(s)
Puff pastry
(Contains Wheat May be present Milk)
0.48 teaspoon
Ground cinnamon
40 g
Hot smoked salmon flakes
50 g
Green asparagus
5 g
Panko breadcrumbs
3 piece
Orange juice
1 piece
Organic white rye bread roll
(Contains Barley, Rye, Sesame, Soy, Wheat May be present Egg, Gluten, Lupin, Milk, Mustard, Tree nuts)
15 g
Strawberry sauce
(May be present Hazelnuts, Peanuts)
25 g
Fresh goat's cheese
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Olive oil
1 tablespoon
Sugar
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
White balsamic vinegar
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de appel en snijd de appel in kleine blokjes. Snijd de peer in parten. Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Snijd de dille en de peterselie fijn. Klop 1/3 ei per persoon los in een kleine kom.
Meng in een kom: de oude kaas, crème fraîche, peper en zout. Smeer dit mengsel over de helft van het bladerdeeg en beleg losjes met 1/3 van de courgette linten. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met de helft van het losgeklopte ei. Bak de plaattaart op een bakplaat met bakpapier 20 - 25 minuten in de oven en garneer met de dille, bladpeterselie en de gerookte zalm.
Meng per persoon in een kom: 1/2 tl kaneel, 1/2 el boter en 1/2 el suiker. Verdeel de appel over de helft van het overgebleven bladerdeeg en leg dit botermengsel ertussen. Vouw het bladerdeeg dicht en kerf de bovenkant in. Bestrijk het bladerdeeg met het overige losgeklopte ei. Bak 15 - 20 minuten naast de plaattaart in de oven.
Snijd de onderste 2 cm van de groene asperges. Verdeel de asperges over een bakplaat met bakpapier. Meng de asperges met 1/2 el olijfolie per persoon, de panko, peper en zout. Bak de asperges samen met het zuurdesembrood 8 - 10 minuten in de oven. Pers ondertussen het sap van de sinaasappels uit.
Breng ruim water aan de kook in een steelpan voor de eieren. Kook de eieren 5 - 6 minuten (zie TIP). Laat daarna schrikken onder koud water. Meng in een saladekom per persoon: 1 el witte balsamicoazijn, 1/2 el suiker, 1/2 el extra vierge olijfolie, de munt, de peerparten en de overige courgette linten.
Tip: Hou je meer van een hardgekookt ei? Laat de eieren dan 2 minuten langer koken.
Verdeel de verschillende gerechten over tafel en schenk de sinaasappelsap in de glazen. Serveer de aspergesoldaten met de zachtgekookte eitjes, de verse geitenkaas en aardbeienjam met het zuurdesembrood. Serveer met de courgette-peer salade, plaattaart en appelflap.