Paasbrunch met zalmplaattaart en perengalette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Paasbrunch met zalmplaattaart en perengalette

Paasbrunch met zalmplaattaart en perengalette

met groene asperges, geitenkaas, desembroodje en een gekookt eitje

Met deze uitgebreide brunch is jouw paasweekend op z'n paasbest. Maak een feestje van de tafel en bekijk op onze blog hoe je servetten omtovert tot paashazen. Vrolijk Pasen!

Allergenen :
Vis
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Soja
Sesamzaad
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

40 gram

Warmgerookte zalm

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Peer

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Bladerdeeg

(Bevat Gluten Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte oude kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Aspergetips

¼ tl

Gemalen kaneel

½ stuk(s)

Appel

5 gram

Triokruidenmix: Dille, Munt & bladpeterselie

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 stuk(s)

Biologisch wit broodje met roggedesem

(Bevat Gluten, Soja, Sesamzaad)

3 stuk(s)

Perssinaasappel

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Aardbeienjam

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Suiker

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1825 kcal
Energie (kJ)7636 kJ
Vetten87 g
waarvan verzadigd37 g
Koolhydraten196 g
waarvan suikers87 g
Vezels17 g
Eiwitten52 g
Zout4 g

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de warmgerookte zalm uit de koelkast. Halveer de peer in de lengte en snijd in plakken van 1/2 cm. Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten.

Plaattaart maken
2

Leg de helft van het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Meng in een kom: de oude kaas, crème fraîche, peper en zout. Smeer dit mengsel over het bladerdeeg. Beleg met 1/3 van de courgettelinten en de aspergetips. Besprenkel naar smaak met olijfolie en peper.

Perengalette maken
3

Leg de andere helft van het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Meng in een kom per persoon: 1 tl kaneel en 1 1/2 el suiker. Haal de plakken peer door de kaneelsuiker en leg ze op het bladerdeeg. Vouw de randen naar binnen en strooi de rest van de kaneelsuiker over de peren en over de rand van het deeg. Bak de plaattaart en perengalette samen 20 - 25 minuten in de oven.

Salade maken
4

Snijd de appel in kleine blokjes en hak de overige courgettelinten grof. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el zwarte balsalmicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Roer de appel en courgette door de dressing. Snijd de muntblaadjes fijn. Snijd de dille en peterselie fijn en houd een klein deel apart om de plaattaart mee te garneren. Meng de kruiden door de salade.

Eieren koken
5

Breng ruim water aan de kook in een steelpan voor de eieren. Kook de eieren 5 - 6 minuten. Laat daarna schrikken onder koud water. Bak het broodje met roggedesem 8 - 10 minuten in de oven. Pers ondertussen het sap van de sinaasappels uit. Breek de geitenkaas in een kom en meng met de walnootstukjes. Besprenkel met 1 tl honing per persoon.

Serveren
6

Verdeel de warmgerookte zalm op de plaattaart en garneer met de achtergehouden peterselie en dille. Snijd de perengalette in punten. Serveer de plaattaart, galette en de salade samen met de gekookte eitjes, de geitenkaas met walnoot en de aardbeienjam. Vergeet het broodje met roggedesem niet en schenk het verse sinaasappelsap uit aan tafel.