Paasbrunch met zalmplaattaart en perengalette
Paasbrunch met zalmplaattaart en perengalette

Paasbrunch met zalmplaattaart en perengalette

met groene asperges, geitenkaas, desembroodje en een gekookt eitje

Met deze uitgebreide brunch is jouw paasweekend op z'n paasbest. Maak een feestje van de tafel en bekijk op onze blog hoe je servetten omtovert tot paashazen. Vrolijk Pasen!

Allergens:
Fish
Gluten
Milk
Egg
Soy
Sesame
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time55 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

40 g

Warmgerookte zalm

(Contains Fish)

½ unit

Peer

½ unit

Courgette

½ unit

Bladerdeeg

(Contains Gluten May be present Milk)

25 g

Geraspte oude kaas

(Contains Milk)

25 g

Biologische crème fraîche

(Contains Milk)

50 g

Aspergetips

¼ teaspoon

Gemalen kaneel

½ unit

Appel

5 g

Triokruidenmix: Dille, Munt & bladpeterselie

1 unit

Ei

(Contains Egg)

1 unit

Biologisch wit broodje met roggedesem

(Contains Gluten, Soy, Sesame)

3 unit

Perssinaasappel

25 g

Verse geitenkaas

(Contains Milk)

10 g

Walnootstukjes

(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)

1 unit

Aardbeienjam

(May be present Tree nuts, Peanuts, Milk)

Not included in your delivery

2 tablespoon

Suiker

½ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories1825 kcal
Energy (kJ)7636 kJ
Fat87 g
Saturated Fat37 g
Carbohydrate196 g
Sugar87 g
Dietary Fiber17 g
Protein52 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Peeler or Cheese Slicer
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl
Saucepan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de warmgerookte zalm uit de koelkast. Halveer de peer in de lengte en snijd in plakken van 1/2 cm. Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten.

Plaattaart maken
2

Leg de helft van het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Meng in een kom: de oude kaas, crème fraîche, peper en zout. Smeer dit mengsel over het bladerdeeg. Beleg met 1/3 van de courgettelinten en de aspergetips. Besprenkel naar smaak met olijfolie en peper.

Perengalette maken
3

Leg de andere helft van het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Meng in een kom per persoon: 1 tl kaneel en 1 1/2 el suiker. Haal de plakken peer door de kaneelsuiker en leg ze op het bladerdeeg. Vouw de randen naar binnen en strooi de rest van de kaneelsuiker over de peren en over de rand van het deeg. Bak de plaattaart en perengalette samen 20 - 25 minuten in de oven.

Salade maken
4

Snijd de appel in kleine blokjes en hak de overige courgettelinten grof. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el zwarte balsalmicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Roer de appel en courgette door de dressing. Snijd de muntblaadjes fijn. Snijd de dille en peterselie fijn en houd een klein deel apart om de plaattaart mee te garneren. Meng de kruiden door de salade.

Eieren koken
5

Breng ruim water aan de kook in een steelpan voor de eieren. Kook de eieren 5 - 6 minuten. Laat daarna schrikken onder koud water. Bak het broodje met roggedesem 8 - 10 minuten in de oven. Pers ondertussen het sap van de sinaasappels uit. Breek de geitenkaas in een kom en meng met de walnootstukjes. Besprenkel met 1 tl honing per persoon.

Serveren
6

Verdeel de warmgerookte zalm op de plaattaart en garneer met de achtergehouden peterselie en dille. Snijd de perengalette in punten. Serveer de plaattaart, galette en de salade samen met de gekookte eitjes, de geitenkaas met walnoot en de aardbeienjam. Vergeet het broodje met roggedesem niet en schenk het verse sinaasappelsap uit aan tafel.