Paellabox | met garnalen, kip en chorizo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Paellabox | met garnalen, kip en chorizo

4 personen | met pan con tomate

NPD copy from content wil be added later

Labels:
Recept
Allergenen :
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
oventijd55 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Wortel

2 stuk(s)

Paprika

3 tl

Gemalen kurkuma

3 tl

Gerookt paprikapoeder

2

Tomatenpuree

300 gram

Risottorijst

2 stuk(s)

Citroen

240 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

200 gram

Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden

100 gram

Chorizoblokjes

100 gram

Doperwten

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

4 el

Olijfolie

1000 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)7249 kJ
Energie (kcal)1733 kcal
Vetten60.1 g
waarvan verzadigd13.6 g
Koolhydraten214.7 g
waarvan suikers23.9 g
Vezels20.1 g
Eiwitten77.1 g
Zout8.8 g

Benodigdheden

Grote wok of hapjespan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Snipper de ui. 
  • Snijd de wortel in dunne, halve plakken. Snijd de paprika in repen. 
  • Bereid ondertussen de bouillon. 
2
  • Verhit 2 el olijfolie in een grote hapjespan of wok met deksel op middelmatig vuur. 
  • Voeg de ui en wortel toe aan de pan en fruit 2 - 3 minuten. 
  • Voeg de paprika, de kurkuma en het gerookte paprikapoeder toe en bak 2 - 3 minuten. 
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend 1 - 2 minuten.
3
  • Voeg de risottorijst en 800 ml bouillon toe aan de pan met groenten en breng aan de kook. De overige bouillon gebruik je later.
  • Laat de rijst, afgedekt, 20 - 25 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door.
  • Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de kippendijreepjes, chorizo, garnalen en doperwten 3 - 5 minuten (zie Tip). 

Tip: De garnalen en de kippendij hoeven nog niet helemaal gaar te zijn - ze garen later nog verder in de paella.

4
  • Halveer de demi-baguettes en besprenkel de helften met 1 el extra vierge olijfolie.
  • Bak 8 - 10 in de oven.
  • Snijd ondertussen de tomaat heel klein en pel de knoflook. 
  • Haal de baguettes uit de oven.
  • Wrijf de snijkant van het brood in met de knoflook en verdeel de fijngesneden tomaat erover (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Snijd de knoflook eventueel doormidden zodat hij meer smaak afgeeft aan het brood.

5
  • Haal het deksel van de hapjespan en voeg de overige bouillon, garnalen, kippendijreepjes, chorizo en doperwten toe. 
  • Roer door elkaar en laat het geheel 3 - 5 minuten zachtjes koken, of tot de kip en garnalen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd ondertussen de citroen in partjes. 
6
  • Verdeel de paella over de borden en serveer met de pan con tomate.
  • Knijp boven ieder bord 1 citroenpartje uit en serveer de overige citroenpartjes ernaast.