Paellabox

4 personen | Met pan con tomate

NPD copy from content wil be added later

Tags:
Recipe
Allergens:
Crustaceans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time55 minutes
Cooking Time55 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

2 piece

White demi-baguette

1 piece

Garlic

2 piece

Tomato

2 piece

Onion

1 piece

Carrot

2 piece

Bell pepper

3 teaspoon

Ground turmeric

3 teaspoon

Smoked paprika

2

Tomato paste

300 g

Risotto rice

2 piece

Lemon

240 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

200 g

Chicken thigh strips with Italian seasoning

100 g

Diced chorizo

100 g

Fresh peas

(May be present Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

4 tablespoon

Olive oil

1000 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)7249 kJ
Calories1733 kcal
Fat60.1 g
Saturated Fat13.6 g
Carbohydrate214.7 g
Sugar23.9 g
Dietary Fiber20.1 g
Protein77.1 g
Salt8.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large wok or sautépan with lid
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Snipper de ui. 
  • Snijd de wortel in dunne, halve plakken. Snijd de paprika in repen. 
  • Bereid ondertussen de bouillon. 
2
  • Verhit 2 el olijfolie in een grote hapjespan of wok met deksel op middelmatig vuur. 
  • Voeg de ui en wortel toe aan de pan en fruit 2 - 3 minuten. 
  • Voeg de paprika, de kurkuma en het gerookte paprikapoeder toe en bak 2 - 3 minuten. 
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend 1 - 2 minuten.
3
  • Voeg de risottorijst en 800 ml bouillon toe aan de pan met groenten en breng aan de kook. De overige bouillon gebruik je later.
  • Laat de rijst, afgedekt, 20 - 25 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door.
  • Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de kippendijreepjes, chorizo, garnalen en doperwten 3 - 5 minuten (zie Tip). 

Tip: De garnalen en de kippendij hoeven nog niet helemaal gaar te zijn - ze garen later nog verder in de paella.

4
  • Halveer de demi-baguettes en besprenkel de helften met 1 el extra vierge olijfolie.
  • Bak 8 - 10 in de oven.
  • Snijd ondertussen de tomaat heel klein en pel de knoflook. 
  • Haal de baguettes uit de oven.
  • Wrijf de snijkant van het brood in met de knoflook en verdeel de fijngesneden tomaat erover (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Snijd de knoflook eventueel doormidden zodat hij meer smaak afgeeft aan het brood.

5
  • Haal het deksel van de hapjespan en voeg de overige bouillon, garnalen, kippendijreepjes, chorizo en doperwten toe. 
  • Roer door elkaar en laat het geheel 3 - 5 minuten zachtjes koken, of tot de kip en garnalen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd ondertussen de citroen in partjes. 
6
  • Verdeel de paella over de borden en serveer met de pan con tomate.
  • Knijp boven ieder bord 1 citroenpartje uit en serveer de overige citroenpartjes ernaast.