Paneer met currykruiden
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Paneer met currykruiden

Paneer met currykruiden

met knoflookrijst, spinazie en kurkuma

Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. Dit is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, waardoor je een energiek gevoel krijgt.

Labels:
Extra groente
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Paneer

(Bevat Melk (inclusief lactose))

200 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Gele currykruiden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Citroen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Tomaat

75 gram

Basmatirijst

0.99 tl

Gemalen kurkuma

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Zonnebloemolie

230 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)845 kcal
Energie (kJ)3535 kJ
Vetten41.6 g
waarvan verzadigd19.9 g
Koolhydraten75.8 g
waarvan suikers9 g
Vezels8.1 g
Eiwitten39.6 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Bereid de groentebouillon. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en ui toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de basmatirijst en 180 ml bouillon per persoon toe en breng aan de kook (zie Tip). Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat, afgedekt, 10 minuten staan.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 150 ml bouillon per persoon en vul aan met 80 ml kokend water per persoon.

Smaakmakers bakken
2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de rode peper, tomaat en kurkuma 1 - 2 minuten. Hak ondertussen de spinazie grof.

Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Spinazie bakken
3

Voeg de spinazie in delen toe aan de hapjespan met smaakmakers en laat slinken. Blus af met 50 ml groentebouillon per persoon. Verlaag het vuur en laat verder inkoken tot serveren. Breng op smaak met peper en zout.

Paneer bakken
4

Meng ondertussen in een kom de gele currykruiden met 1/2 el zonnebloemolie per persoon. Snijd de paneer in blokjes. Voeg de paneer toe aan de currymarinade en meng goed door. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de paneer in 4 - 6 minuten rondom bruin en krokant. 

Citroen snijden
5

Snijd de citroen in partjes.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Serveer de spinazie op de rijst. Knijp citroen naar smaak uit over de spinazie. Verdeel de paneer ernaast. Garneer eventueel met de overige citroenpartjes.