Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. Dit is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, waardoor je een energiek gevoel krijgt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Paneer
(Contains Milk)
200 g
Spinach
(May be present Celery)
½ sachet(s)
Yellow curry spices
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
½ piece
Lemon
¼ piece
Red chili pepper
½ piece
Tomato
75 g
Basmati rice
0.99 teaspoon
Ground turmeric
½ tablespoon
[Plant-based] butter
1 tablespoon
Sunflower oil
230 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Salt and pepper
Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Bereid de groentebouillon. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en ui toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de basmatirijst en 180 ml bouillon per persoon toe en breng aan de kook (zie Tip). Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat, afgedekt, 10 minuten staan.
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 150 ml bouillon per persoon en vul aan met 80 ml kokend water per persoon.
Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de rode peper, tomaat en kurkuma 1 - 2 minuten. Hak ondertussen de spinazie grof.
Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Voeg de spinazie in delen toe aan de hapjespan met smaakmakers en laat slinken. Blus af met 50 ml groentebouillon per persoon. Verlaag het vuur en laat verder inkoken tot serveren. Breng op smaak met peper en zout.
Meng ondertussen in een kom de gele currykruiden met 1/2 el zonnebloemolie per persoon. Snijd de paneer in blokjes. Voeg de paneer toe aan de currymarinade en meng goed door. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de paneer in 4 - 6 minuten rondom bruin en krokant.
Snijd de citroen in partjes.
Verdeel de rijst over de borden. Serveer de spinazie op de rijst. Knijp citroen naar smaak uit over de spinazie. Verdeel de paneer ernaast. Garneer eventueel met de overige citroenpartjes.