Paneer met currykruiden
Paneer met currykruiden

Paneer met currykruiden

met knoflookrijst, spinazie en kurkuma

Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. Dit is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, waardoor je een energiek gevoel krijgt.

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Paneer

(Contains Milk)

200 g

Spinach

(May be present Celery)

½ sachet(s)

Yellow curry spices

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ piece

Lemon

¼ piece

Red chili pepper

½ piece

Tomato

75 g

Basmati rice

0.99 teaspoon

Ground turmeric

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

Sunflower oil

230 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories845 kcal
Energy (kJ)3535 kJ
Fat41.6 g
Saturated Fat19.9 g
Carbohydrate75.8 g
Sugar9 g
Dietary Fiber8.1 g
Protein39.6 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Bereid de groentebouillon. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en ui toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de basmatirijst en 180 ml bouillon per persoon toe en breng aan de kook (zie Tip). Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat, afgedekt, 10 minuten staan.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 150 ml bouillon per persoon en vul aan met 80 ml kokend water per persoon.

Smaakmakers bakken
2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de rode peper, tomaat en kurkuma 1 - 2 minuten. Hak ondertussen de spinazie grof.

Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Spinazie bakken
3

Voeg de spinazie in delen toe aan de hapjespan met smaakmakers en laat slinken. Blus af met 50 ml groentebouillon per persoon. Verlaag het vuur en laat verder inkoken tot serveren. Breng op smaak met peper en zout.

Paneer bakken
4

Meng ondertussen in een kom de gele currykruiden met 1/2 el zonnebloemolie per persoon. Snijd de paneer in blokjes. Voeg de paneer toe aan de currymarinade en meng goed door. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de paneer in 4 - 6 minuten rondom bruin en krokant. 

Citroen snijden
5

Snijd de citroen in partjes.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Serveer de spinazie op de rijst. Knijp citroen naar smaak uit over de spinazie. Verdeel de paneer ernaast. Garneer eventueel met de overige citroenpartjes.