Parelcouscous pilav met rundermerguez
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous pilav met rundermerguez

Parelcouscous pilav met rundermerguez

met yoghurtdressing en aubergine

Merguez heeft zijn kleur, geur en smaak te danken aan de specifieke kruiden van de worst - paprika, chili, koriander, komijn, gember en nog veel meer!

Labels:
Familie
Extra groente
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Parelcouscous

1 stuk(s)

Rundermerguezworstje

50 gram

Biologische volle yoghurt

5 gram

Verse bladpeterselie

½ stuk(s)

Aubergine

100 gram

Passata

1 stuk(s)

Tomaat

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

Zelf toevoegen

150 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

¾ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)748 kcal
Energie (kJ)3128 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers15 g
Vezels5.4 g
Eiwitten33 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel

Instructies

Pilav maken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de passata en de helft van de Midden-Oosterse kruiden toe en breng aan de kook. Voeg de parelcouscous toe en verlaag het vuur. Kook de parelcouscous, afgedekt, in 11 - 13 minuten droog. Roer af en toe door om te voorkomen dat de parelcouscous aanbakt. Voeg indien nodig extra water toe.

Groenten snijden
2

Snijd de aubergine in blokjes van 2 cm. Snijd de tomaat in blokjes. Hak de verse bladpeterselie fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine en de overige Midden-Oosterse kruiden 8 - 10 minuten.

Tip: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?

Worstjes bakken
3

Snijd met een scherp mes het worstje in op 3 plekken. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan. Bak het worstje op middelhoog vuur in 8 minuten rondom bruin. Meng in een kom de tomaat met de helft van de bladpeterselie. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een andere kom de yoghurt met de overige bladpeterselie. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de parelcouscous pilav over diepe borden. Schep de aubergine erover. Verdeel de tomatensalsa over de borden. Besprenkel met de yoghurtdressing. Leg op elk bord een worstje.