Parelcouscous pilav met rundermerguez
Parelcouscous pilav met rundermerguez

Parelcouscous pilav met rundermerguez

met yoghurtdressing en aubergine

Merguez heeft zijn kleur, geur en smaak te danken aan de specifieke kruiden van de worst - paprika, chili, koriander, komijn, gember en nog veel meer!

Tags:
Extra Veggies
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Giant couscous

1 piece

Beef merguez sausage

50 g

Organic full-fat yogurt

5 g

Fresh flat leaf parsley

½ piece

Eggplant

100 g

Passata

1 piece

Tomato

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

Not included in your delivery

150 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

¾ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories748 kcal
Energy (kJ)3128 kJ
Fat33 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate77 g
Sugar15 g
Dietary Fiber5.4 g
Protein33 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid

Cooking Steps

Pilav maken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de passata en de helft van de Midden-Oosterse kruiden toe en breng aan de kook. Voeg de parelcouscous toe en verlaag het vuur. Kook de parelcouscous, afgedekt, in 11 - 13 minuten droog. Roer af en toe door om te voorkomen dat de parelcouscous aanbakt. Voeg indien nodig extra water toe.

Groenten snijden
2

Snijd de aubergine in blokjes van 2 cm. Snijd de tomaat in blokjes. Hak de verse bladpeterselie fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine en de overige Midden-Oosterse kruiden 8 - 10 minuten.

Tip: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?

Worstjes bakken
3

Snijd met een scherp mes het worstje in op 3 plekken. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan. Bak het worstje op middelhoog vuur in 8 minuten rondom bruin. Meng in een kom de tomaat met de helft van de bladpeterselie. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een andere kom de yoghurt met de overige bladpeterselie. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de parelcouscous pilav over diepe borden. Schep de aubergine erover. Verdeel de tomatensalsa over de borden. Besprenkel met de yoghurtdressing. Leg op elk bord een worstje.