Merguez heeft zijn kleur, geur en smaak te danken aan de specifieke kruiden van de worst - paprika, chili, koriander, komijn, gember en nog veel meer!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Giant couscous
1 piece
Beef merguez sausage
50 g
Organic full-fat yogurt
5 g
Fresh flat leaf parsley
½ piece
Eggplant
100 g
Passata
1 piece
Tomato
½ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
150 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Salt and pepper
¾ tablespoon
Olive oil
Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de passata en de helft van de Midden-Oosterse kruiden toe en breng aan de kook. Voeg de parelcouscous toe en verlaag het vuur. Kook de parelcouscous, afgedekt, in 11 - 13 minuten droog. Roer af en toe door om te voorkomen dat de parelcouscous aanbakt. Voeg indien nodig extra water toe.
Snijd de aubergine in blokjes van 2 cm. Snijd de tomaat in blokjes. Hak de verse bladpeterselie fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine en de overige Midden-Oosterse kruiden 8 - 10 minuten.
Tip: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?
Snijd met een scherp mes het worstje in op 3 plekken. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan. Bak het worstje op middelhoog vuur in 8 minuten rondom bruin. Meng in een kom de tomaat met de helft van de bladpeterselie. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een andere kom de yoghurt met de overige bladpeterselie. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de parelcouscous pilav over diepe borden. Schep de aubergine erover. Verdeel de tomatensalsa over de borden. Besprenkel met de yoghurtdressing. Leg op elk bord een worstje.