Parelcouscous salade met gegrilde kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous salade met gegrilde kip

Parelcouscous salade met gegrilde kip

met komkommer, paprika en honing-mosterddressing

Je serveert de salade met kipfilethaasjes - het meest malse en gewilde stukje van de kipfilet.

Labels:
Familie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Kipfilethaasjes

85 gram

Parelcouscous

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Ui

20 gram

Veldsla

25 gram

Oude-kaasblokjes

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Olijfolie

el

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)751 kcal
Energie (kJ)3141 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers15 g
Vezels4.4 g
Eiwitten44 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Parelcouscous koken
1

Bereid in een pan met deksel de bouillon voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

Kip bakken
2

Voeg de kipfilethaasjes toe aan een kom. Voeg 1/2 el olijfolie per persoon en de Siciliaanse kruidenmix toe. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de ui en de kipfilethaasjes 2 - 3 minuten per kant, of tot de kipfilethaasjes gaar zijn.

Tip: In de volgende stap snijd je de paprika voor de salade. Je serveert de paprika rauw. Houd je hier niet van? Bak de paprika dan mee met de kip.

Salade maken
3

Snijd de komkommer en paprika in blokjes. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, mosterd en honing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de veldsla, komkommer, paprika, ui, kaas en parelcouscous toe aan de kom en meng goed.

Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Serveren
4

Verdeel de salade over de borden. Serveer met de gebakken kipfilethaasjes.