Vandaag geen salade Caprese maar pasta Caprese! De mozzarella, tomaat en basilicum blijven behouden en worden aangevuld door Italiaans gekruide kippendijreepjes en spinazie.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
90 gram
Farfalle
7.5 gram
Knoflookpuree
25 gram
Gesneden ui
100 gram
Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden
125 gram
Rode cherrytomaten
50 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
15 ml
Basilicumcrème
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Spinazie
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook met een flinke snuf zout in een pan met deksel voor de farfalle. Kook de farfalle, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht, en laat zonder deksel uitstomen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflookpuree en de gesneden ui 1 - 2 minuten.
Tip: 1. Kook het water eerst in de waterkoker- zo bespaar je tijd!
Voeg de kippendijreepjes toe aan de smaakmakers en bak 3 - 4 minuten mee. Halveer ondertussen de cherrytomaten. Voeg de kookroom, basilicumcrème en cherrytomaten toe aan de hapjespan en meng goed. Dek de pan af en laat het geheel 3 - 4 minuten zachtjes pruttelen.
Snijd ondertussen de mozzarella in blokjes. Haal het deksel van de pan en roer de spinazie, mozzarella en het achtergehouden kookvocht erdoorheen. Schep als laatste de pasta door het geheel en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Is de saus nog een beetje waterig? Laat het dan nog even inkoken op hoog vuur.
Verdeel de pasta over diepe borden.
Tip: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten meer vitaminen en mineralen! Ze bevatten voornamelijk meer kalium, vitamine A en C en foliumzuur.