Vandaag geen salade Caprese maar pasta Caprese! De mozzarella, tomaat en basilicum blijven behouden en worden aangevuld door Italiaans gekruide kippendijreepjes en spinazie.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
90 g
Farfalle
7.5 g
Garlic paste
25 g
Chopped onion
100 g
Chicken thigh strips with Italian seasoning
125 g
Red cherry tomatoes
50 milliliters
Cooking cream
(Contains Milk)
15 milliliters
Basil crème
½ bulb(s)
Mozzarella
(Contains Milk)
50 g
Spinach
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water aan de kook met een flinke snuf zout in een pan met deksel voor de farfalle. Kook de farfalle, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht, en laat zonder deksel uitstomen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflookpuree en de gesneden ui 1 - 2 minuten.
Tip: 1. Kook het water eerst in de waterkoker- zo bespaar je tijd!
Voeg de kippendijreepjes toe aan de smaakmakers en bak 3 - 4 minuten mee. Halveer ondertussen de cherrytomaten. Voeg de kookroom, basilicumcrème en cherrytomaten toe aan de hapjespan en meng goed. Dek de pan af en laat het geheel 3 - 4 minuten zachtjes pruttelen.
Snijd ondertussen de mozzarella in blokjes. Haal het deksel van de pan en roer de spinazie, mozzarella en het achtergehouden kookvocht erdoorheen. Schep als laatste de pasta door het geheel en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Is de saus nog een beetje waterig? Laat het dan nog even inkoken op hoog vuur.
Verdeel de pasta over diepe borden.
Tip: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten meer vitaminen en mineralen! Ze bevatten voornamelijk meer kalium, vitamine A en C en foliumzuur.