topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta met ansjovispesto

Pasta met ansjovispesto

met geroosterde aubergine en cherrytomaat

Rigatoni - de naam van deze pastasoort komt van het Italiaanse woord rigato, dat gestreept betekent.

Allergenen :
Vis
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼

Ansjovis

(Bevat Vis)

125 gram

Rode cherrytomaten

90 gram

Rigatoni

20 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

¼

Tomatenpuree

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

25 gram

Geraspte Parmigiano Reggiano

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2.5 el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)518 kcal
Energie (kJ)2167 kJ
Vetten46.1 g
waarvan verzadigd5.9 g
Koolhydraten14.7 g
waarvan suikers12.1 g
Vezels5.7 g
Eiwitten8.2 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Kom
Ovenschaal
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in plakken van 1/2 cm en meng de plakken in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de ansjovis fijn. Halveer de rode cherrytomaten.

Bakken
2

Verspreid de plakken aubergine over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven. Meng de rode cherrytomaten in en een ovenschaal met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de cherrytomaten de laatste 10 minuten mee met de aubergine in de oven.

Rigatoni koken
3

Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af maar bewaar het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Smaakmakers bakken
4

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, ansjovis en walnootstukjes toe. Roerbak totdat de walnootstukjes goudbruin beginnen kleuren, ongeveer 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak 2 minuten. Haal van het vuur.

Pesto maken
5

Voeg de Midden-Oosterse kruiden, 3/4 van de parmigiano reggiano en 1 tl witte wijnazijn per persoon toe aan de steelpan. Voeg ook 3 el kookvocht van de pasta toe per persoon en meng goed. Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rigatoni over de borden. Verdeel de geroosterde cherrytomaten er bovenop. Schep de pesto over de pasta met tomaten en leg de geroosterde aubergine erbij. Garneer met de overige parmigiano reggiano.