Pasta met ansjovispesto
Pasta met ansjovispesto

Pasta met ansjovispesto

met geroosterde aubergine en cherrytomaat

Rigatoni - de naam van deze pastasoort komt van het Italiaanse woord rigato, dat gestreept betekent.

Allergens:
Vis
Walnoten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Eggplant

1 piece

Garlic

¼

Anchovies

(Contains Vis)

125 g

Red cherry tomatoes

90 g

Rigatoni

20 g

Chopped walnuts

(Contains Walnoten May be present Pinda's, Noten, Sesamzaad)

¼

Tomato paste

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

25 g

Grated Parmigiano Reggiano

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

2.5 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Calories518 kcal
Energy (kJ)2167 kJ
Fat46.1 g
Saturated Fat5.9 g
Carbohydrate14.7 g
Sugar12.1 g
Dietary Fiber5.7 g
Protein8.2 g
Salt1.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Oven Dish
Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Saucepan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in plakken van 1/2 cm en meng de plakken in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de ansjovis fijn. Halveer de rode cherrytomaten.

Bakken
2

Verspreid de plakken aubergine over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven. Meng de rode cherrytomaten in en een ovenschaal met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de cherrytomaten de laatste 10 minuten mee met de aubergine in de oven.

Rigatoni koken
3

Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af maar bewaar het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Smaakmakers bakken
4

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, ansjovis en walnootstukjes toe. Roerbak totdat de walnootstukjes goudbruin beginnen kleuren, ongeveer 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak 2 minuten. Haal van het vuur.

Pesto maken
5

Voeg de Midden-Oosterse kruiden, 3/4 van de parmigiano reggiano en 1 tl witte wijnazijn per persoon toe aan de steelpan. Voeg ook 3 el kookvocht van de pasta toe per persoon en meng goed. Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rigatoni over de borden. Verdeel de geroosterde cherrytomaten er bovenop. Schep de pesto over de pasta met tomaten en leg de geroosterde aubergine erbij. Garneer met de overige parmigiano reggiano.