Pasta met kipgehakt en mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta met kipgehakt en mozzarella

Pasta met kipgehakt en mozzarella

met basilicumcrème, cherrytomaten en spinazie

Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. Dit is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, waardoor je een energiek gevoel krijgt.

Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

50 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 ml

Basilicumcrème

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Spinazie

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3754 kJ
Energie (kcal)897 kcal
Vetten42.1 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten78.7 g
waarvan suikers11.4 g
Vezels4.4 g
Eiwitten46.9 g
Zout2 g

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel
Pan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta (zie Tip 1).
  • Kook de pasta 9 - 11 minuten (zie Tip 2). Giet daarna af, maar bewaar een beetje kookvocht en laat uitstomen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.

Tip 1: Kook het water eerst in de waterkoker. Zo bespaar je tijd!

Tip 2: Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta is lekker in een koude pastasalade de volgende dag.

Saus maken
2
  • Voeg het kipgehakt toe aan de smaakmakers en bak 3 - 4 minuten mee.
  • Halveer ondertussen de cherrytomaten.
  • Voeg de kookroom en cherrytomaten toe aan de hapjespan en meng goed.
  • Dek de pan af en laat het geheel 3 - 4 minuten zachtjes pruttelen.
Afmaken
3
  • Scheur of snijd ondertussen de mozzarella in plakjes en breng op smaak met peper en zout.
  • Haal het deksel van de pan en roer de spinazie en het achtergehouden kookvocht erdoorheen.
  • Schep de pasta door het geheel en verhit nog 1 minuut.
  • Zet het vuur uit en roer de basilicumcrème erdoor. Breng op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Is de saus nog een beetje waterig? Laat het dan nog even inkoken op hoog vuur.

Serveren
4
  • Verdeel de pasta over diepe borden. 
  • Garneer met de mozzarella.

Weetje: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten meer vitaminen en mineralen! Ze bevatten voornamelijk meer kalium, vitamine A en C en foliumzuur.