Pasta met kipgehakt en mozzarella
Pasta met kipgehakt en mozzarella

Pasta met kipgehakt en mozzarella

met basilicumcrème, cherrytomaten en spinazie

Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. Dit is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, waardoor je een energiek gevoel krijgt.

Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

90 g

Penne

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy)

½ piece

Garlic

125 g

Red cherry tomatoes

50 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

15 milliliters

Basil crème

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

50 g

Spinach

½ piece

Onion

100 g

Chicken mince with Italian seasoning

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3754 kJ
Calories897 kcal
Fat42.1 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate78.7 g
Sugar11.4 g
Dietary Fiber4.4 g
Protein46.9 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Sautépan with Lid
Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta (zie Tip 1).
  • Kook de pasta 9 - 11 minuten (zie Tip 2). Giet daarna af, maar bewaar een beetje kookvocht en laat uitstomen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.

Tip 1: Kook het water eerst in de waterkoker. Zo bespaar je tijd!

Tip 2: Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta is lekker in een koude pastasalade de volgende dag.

Saus maken
2
  • Voeg het kipgehakt toe aan de smaakmakers en bak 3 - 4 minuten mee.
  • Halveer ondertussen de cherrytomaten.
  • Voeg de kookroom en cherrytomaten toe aan de hapjespan en meng goed.
  • Dek de pan af en laat het geheel 3 - 4 minuten zachtjes pruttelen.
Afmaken
3
  • Scheur of snijd ondertussen de mozzarella in plakjes en breng op smaak met peper en zout.
  • Haal het deksel van de pan en roer de spinazie en het achtergehouden kookvocht erdoorheen.
  • Schep de pasta door het geheel en verhit nog 1 minuut.
  • Zet het vuur uit en roer de basilicumcrème erdoor. Breng op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Is de saus nog een beetje waterig? Laat het dan nog even inkoken op hoog vuur.

Serveren
4
  • Verdeel de pasta over diepe borden. 
  • Garneer met de mozzarella.

Weetje: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten meer vitaminen en mineralen! Ze bevatten voornamelijk meer kalium, vitamine A en C en foliumzuur.