Pastaschotel uit de oven met zelfgemaakte bloemkoolsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pastaschotel uit de oven met zelfgemaakte bloemkoolsaus

Pastaschotel uit de oven met zelfgemaakte bloemkoolsaus

met volkoren penne en ham

.

Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Volkoren penne

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Bloemkool

3 plak(ken)

Achterham

1 stuk(s)

Nootmuskaat

50 gram

Geraspte oude kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

7 gram

Panko paneermeel

(Bevat Gluten, Tarwe)

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3318 kJ
Energie (kcal)793 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd15.4 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers17.7 g
Vezels16 g
Eiwitten41 g
Zout4.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Rasp
Staafmixer
Ovenschaal

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de penne, afgedekt, in 10-12 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Snijd de prei in dunne ringen. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de stam in blokjes.

Koken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Stoof de prei 5 minuten, haal vervolgens uit de pan en bewaar apart. Voeg 1/2 el olijfolie per persoon toe aan dezelfde hapjespan en fruit de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de bloemkool toe en bak 2-3 minuten mee. Blus af met de bouillon. Breng het geheel afgedekt aan de kook en kook 6 - 10 minuten, of tot de bloemkool zacht is. Giet af en bewaar eventueel een beetje van het kookvocht.

Ham snijden
3

Snijd ondertussen de plakjes ham in vierkantjes van 1 cm en rasp per persoon een mespuntje van de nootmuskaat met een fijne rasp.

Bloemkoolsaus maken
4

Meng per persoon in een maatbeker 1/2 el olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, een scheutje melk of kookvocht en een mespuntje nootmuskaat met de bloemkool, ui en knoflook. Mix het geheel met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg extra melk toe als je de saus liever dunner hebt. Voeg de prei en 2/3 van de kaas toe. Breng goed op smaak met peper en zout.

Mengen
5

Meng de bloemkoolsaus met de penne en de stukjes ham. Voeg het pastamengsel toe aan een ovenschaal bestrooi met de panko en overige kaas. Bak de pastaschotel 10 - 15 minuten in de oven, of totdat de bovenkant goudbruin kleurt.

Serveren
6

Schep de pastaschotel uit de ovenschaal op de borden. Pas op, het kan heet zijn!