.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
90 g
Volkoren penne
(Contains Gluten May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)
½ piece
Prei
½ piece
Ui
½ piece
Knoflookteen
250 g
Bloemkool
3 slice
Achterham
1 piece
Nootmuskaat
50 g
Geraspte oude kaas
(Contains Milk)
7 g
Panko paneermeel
(Contains Gluten, Wheat)
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
250 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Olijfolie
drizzle
Melk
(Contains Milk)
½ tablespoon
Wittewijnazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de penne, afgedekt, in 10-12 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Snijd de prei in dunne ringen. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de stam in blokjes.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Stoof de prei 5 minuten, haal vervolgens uit de pan en bewaar apart. Voeg 1/2 el olijfolie per persoon toe aan dezelfde hapjespan en fruit de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de bloemkool toe en bak 2-3 minuten mee. Blus af met de bouillon. Breng het geheel afgedekt aan de kook en kook 6 - 10 minuten, of tot de bloemkool zacht is. Giet af en bewaar eventueel een beetje van het kookvocht.
Snijd ondertussen de plakjes ham in vierkantjes van 1 cm en rasp per persoon een mespuntje van de nootmuskaat met een fijne rasp.
Meng per persoon in een maatbeker 1/2 el olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, een scheutje melk of kookvocht en een mespuntje nootmuskaat met de bloemkool, ui en knoflook. Mix het geheel met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg extra melk toe als je de saus liever dunner hebt. Voeg de prei en 2/3 van de kaas toe. Breng goed op smaak met peper en zout.
Meng de bloemkoolsaus met de penne en de stukjes ham. Voeg het pastamengsel toe aan een ovenschaal bestrooi met de panko en overige kaas. Bak de pastaschotel 10 - 15 minuten in de oven, of totdat de bovenkant goudbruin kleurt.
Schep de pastaschotel uit de ovenschaal op de borden. Pas op, het kan heet zijn!