Pastaschotel uit de oven met zelfgemaakte bloemkoolsaus
Pastaschotel uit de oven met zelfgemaakte bloemkoolsaus

Pastaschotel uit de oven met zelfgemaakte bloemkoolsaus

met volkoren penne en ham

.

Allergens:
Gluten
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Volkoren penne

(Contains Gluten May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

½ piece

Prei

½ piece

Ui

½ piece

Knoflookteen

250 g

Bloemkool

3 slice

Achterham

1 piece

Nootmuskaat

50 g

Geraspte oude kaas

(Contains Milk)

7 g

Panko paneermeel

(Contains Gluten, Wheat)

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

250 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

drizzle

Melk

(Contains Milk)

½ tablespoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3318 kJ
Calories793 kcal
Fat31 g
Saturated Fat15.4 g
Carbohydrate81 g
Sugar17.7 g
Dietary Fiber16 g
Protein41 g
Salt4.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Grater
Immersion blender
Oven Dish

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de penne, afgedekt, in 10-12 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Snijd de prei in dunne ringen. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de stam in blokjes.

Koken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Stoof de prei 5 minuten, haal vervolgens uit de pan en bewaar apart. Voeg 1/2 el olijfolie per persoon toe aan dezelfde hapjespan en fruit de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de bloemkool toe en bak 2-3 minuten mee. Blus af met de bouillon. Breng het geheel afgedekt aan de kook en kook 6 - 10 minuten, of tot de bloemkool zacht is. Giet af en bewaar eventueel een beetje van het kookvocht.

Ham snijden
3

Snijd ondertussen de plakjes ham in vierkantjes van 1 cm en rasp per persoon een mespuntje van de nootmuskaat met een fijne rasp.

Bloemkoolsaus maken
4

Meng per persoon in een maatbeker 1/2 el olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, een scheutje melk of kookvocht en een mespuntje nootmuskaat met de bloemkool, ui en knoflook. Mix het geheel met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg extra melk toe als je de saus liever dunner hebt. Voeg de prei en 2/3 van de kaas toe. Breng goed op smaak met peper en zout.

Mengen
5

Meng de bloemkoolsaus met de penne en de stukjes ham. Voeg het pastamengsel toe aan een ovenschaal bestrooi met de panko en overige kaas. Bak de pastaschotel 10 - 15 minuten in de oven, of totdat de bovenkant goudbruin kleurt.

Serveren
6

Schep de pastaschotel uit de ovenschaal op de borden. Pas op, het kan heet zijn!