De pompoenpit is de kampioen onder de zaden en noten door het hoge magnesiumgehalte. Dit mineraal is onder andere essentieel voor een gezonde bloeddruk.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
75 gram
Pompoenblokjes
⅓ zakje(s)
BBQ-rub
150 gram
Pulled chicken
1 takje(s)
Verse rozemarijn
25 gram
Biologische crème fraîche
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¼ roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
5 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
¼ stuk(s)
Appel
¼ stuk(s)
Citroen
50 gram
Rodekool, wittekool en wortel
75 gram
Sperziebonen
25 gram
Piccalilly
(Bevat Soja, Tarwe, Mosterd)
75 ml
Zoutarme kippenbouillon
1.5 el
Olijfolie
½ el
Rodewijnazijn
1 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Meng in een kom de aardappelen met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven.
Tip: Om afwas te besparen kun je de aardappelen ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met de olijfolie, peper en zout.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de ui, knoflook, pompoenblokjes en BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe en bak 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Blus af met 1/2 el rodewijnazijn per persoon en verlaag het vuur. Voeg de pulled chicken, de bouillon, de rozemarijntakjes en de crème fraîche toe (zie Tip 1). Roer goed door, dek af en kook 6 - 8 minuten op laag vuur (zie Tip 2).
Tip 1: Trek eventuele grote stukken pulled chicken voorzichtig met 2 vorken uit elkaar.
Tip 2: Is de vulling erg vochtig? Haal de laatste paar minuten het deksel van de pan en kook in op hoog vuur.
Schep de rozemarijntakjes uit de pan. Schep de pulled chicken in een ovenschaal die net iets kleiner is dan het bladerdeeg. Verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal, stop de randen in en snijd de bovenkant kruislings in. Verdeel de pompoenpitten over het bladerdeeg en bak 15 - 20 minuten samen met de aardappelen in de oven.
Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en bewaar apart. Pers de citroen uit. Meng in een saladekom de mayonaise, appel, rodekool, wittekool, wortel en 1/2 el citroensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout, schep om en bewaar apart.
Breng water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Kook de sperziebonen in 3 - 4 minuten beetgaar. Giet af en spoel onder koud water. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de sperziebonen 2 - 3 minuten. Blus af met het overige citroensap en voeg 1/2 tl citroenrasp per persoon toe. Roerbak nog 1 minuut.
Zet de pastei op tafel. Serveer met de koolsalade, de geroosterde aardappelen, de piccalilly en de citroenboontjes.