Pastei met pulled chicken en pompoen
Pastei met pulled chicken en pompoen

Pastei met pulled chicken en pompoen

met koolsalade, citroenboontjes en geroosterde aardappelen

De pompoenpit is de kampioen onder de zaden en noten door het hoge magnesiumgehalte. Dit mineraal is onder andere essentieel voor een gezonde bloeddruk.

Tags:
Family
Allergens:
Milk
Wheat
Soy
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

75 g

Diced pumpkin

⅓ sachet(s)

BBQ spice rub

150 g

Pulled chicken

1 sprig

Fresh rosemary

25 g

Organic crème fraîche

(Contains Milk)

¼ roll(s)

Puff pastry

(Contains Wheat May be present Milk)

5 g

Pumpkin seeds

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

¼ piece

Apple

¼ piece

Lemon

50 g

Rainbow slaw mix

75 g

Green beans

25 g

Piccalilli

(Contains Soy, Wheat, Mustard)

Not included in your delivery

75 milliliters

Low sodium chicken stock

1.5 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Red wine vinegar

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4952 kJ
Calories1184 kcal
Fat75.7 g
Saturated Fat24.1 g
Carbohydrate75.4 g
Sugar14.3 g
Dietary Fiber15.9 g
Protein44.4 g
Salt3.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Casserole with Lid
Oven Dish
Grater
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Pan with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Meng in een kom de aardappelen met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven.

Tip: Om afwas te besparen kun je de aardappelen ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met de olijfolie, peper en zout.

Pulled chicken bereiden
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de ui, knoflook, pompoenblokjes en BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe en bak 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Blus af met 1/2 el rodewijnazijn per persoon en verlaag het vuur. Voeg de pulled chicken, de bouillon, de rozemarijntakjes en de crème fraîche toe (zie Tip 1). Roer goed door, dek af en kook 6 - 8 minuten op laag vuur (zie Tip 2).

Tip 1: Trek eventuele grote stukken pulled chicken voorzichtig met 2 vorken uit elkaar.

Tip 2: Is de vulling erg vochtig? Haal de laatste paar minuten het deksel van de pan en kook in op hoog vuur.

Pastei bakken
3

Schep de rozemarijntakjes uit de pan. Schep de pulled chicken in een ovenschaal die net iets kleiner is dan het bladerdeeg. Verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal, stop de randen in en snijd de bovenkant kruislings in. Verdeel de pompoenpitten over het bladerdeeg en bak 15 - 20 minuten samen met de aardappelen in de oven.

Koolsalade maken
4

Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en bewaar apart. Pers de citroen uit. Meng in een saladekom de mayonaise, appel, rodekool, wittekool, wortel en 1/2 el citroensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout, schep om en bewaar apart.

Sperziebonen bereiden
5

Breng water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Kook de sperziebonen in 3 - 4 minuten beetgaar. Giet af en spoel onder koud water. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de sperziebonen 2 - 3 minuten. Blus af met het overige citroensap en voeg 1/2 tl citroenrasp per persoon toe. Roerbak nog 1 minuut.

Serveren
6

Zet de pastei op tafel. Serveer met de koolsalade, de geroosterde aardappelen, de piccalilly en de citroenboontjes.