Rendang is een klassiek Indonesisch stoofgerecht. In dit recept combineren we het met frieten en kokosboontjes. We zijn benieuwd wat je ervan vindt!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
300 gram
Aardappelen
150 gram
Sperziebonen
½ stuk(s)
Paprika
75 ml
Kokosmelk
120 gram
Rendang
5 gram
Kokosrasp
1 el
Zonnebloemolie
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in repen van 1/2 - 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng in een kom met 1/2 el zonnebloemolie per persoon en een flinke snuf zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de paprika in dunne reepjes. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10 minuten zachtjes koken.
Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de paprika 4 - 6 minuten.
Voeg de kokosmelk en rendang toe aan de paprika. Zet het vuur laag en laat de rendang, afgedekt, zachtjes 10 - 12 minuten stoven.
Tip: Het zou kunnen dat de saus van de rendang er in de verpakking op sommige plekken wat wit uitziet. Dit is geen vet van het vlees, maar komt door de kokos in de saus: die stolt in de koelkast. Dit maakt de rendang heerlijk romig!
Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de afgegoten sperziebonen en de kokosrasp toe en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de frieten over de borden en schep de rendang hier deels overheen. Serveer met de sperziebonen.