Patatje Rendang
Patatje Rendang

Patatje Rendang

met kokosboontjes

Rendang is een klassiek Indonesisch stoofgerecht. In dit recept combineren we het met frieten en kokosboontjes. We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Potatoes

150 g

Green beans

½ piece

Bell pepper

75 milliliters

Coconut milk

120 g

Rendang

5 g

Desiccated coconut

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories843 kcal
Energy (kJ)3529 kJ
Fat43 g
Saturated Fat23 g
Carbohydrate79 g
Sugar7 g
Dietary Fiber13.9 g
Protein28 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Paper Towel
Pan with Lid
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Frieten maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in repen van 1/2 - 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng in een kom met 1/2 el zonnebloemolie per persoon en een flinke snuf zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Sperziebonen koken
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de paprika in dunne reepjes. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10 minuten zachtjes koken.

Paprika bakken
3

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de paprika 4 - 6 minuten.

Rendang afmaken
4

Voeg de kokosmelk en rendang toe aan de paprika. Zet het vuur laag en laat de rendang, afgedekt, zachtjes 10 - 12 minuten stoven.

Tip: Het zou kunnen dat de saus van de rendang er in de verpakking op sommige plekken wat wit uitziet. Dit is geen vet van het vlees, maar komt door de kokos in de saus: die stolt in de koelkast. Dit maakt de rendang heerlijk romig!

Sperziebonen bakken
5

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de afgegoten sperziebonen en de kokosrasp toe en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de frieten over de borden en schep de rendang hier deels overheen. Serveer met de sperziebonen.