Penne met Italiaans rundergehakt in aubergine-roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne met Italiaans rundergehakt in aubergine-roomsaus

Penne met Italiaans rundergehakt in aubergine-roomsaus

met tomatentapenade en rucola

Wist je dat knoflook niet alleen veel smaak aan je gerecht brengt, maar je immuunsysteem ook een ontzettende boost geeft?

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

80 gram

Penne

50 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Aubergine

40 gram

Tomatentapenade

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

60 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Bloem

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)976 kcal
Energie (kJ)4084 kJ
Vetten55 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers14 g
Vezels6.1 g
Eiwitten37 g
Zout4 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Aubergine bakken
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Meng de blokjes aubergine met 1/2 el bloem per persoon in een kom. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin en zet het vuur uit.

Tip: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?

Pasta koken
2

Kook ondertussen de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook 3 - 4 minuten in de hapjespan. Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 60 gram pasta per persoon in dit recept en laat de kaas achterwege. Van de rest kun je de volgende dag een salade maken of verwerken in een soep.

Saus maken
3

Blus het gehakt af met de groentebouillon en per persoon 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Voeg de kookroom en de tomatentapenade toe en kook nog 4 - 5 minuten op laag vuur.

Serveren
4

Verdeel driekwart van de rucola over diepe borden. Roer de pasta, de aubergine en de helft van de kaas door de saus. Breng flink op smaak met peper en zout en verdeel de pasta over de rucola. Garneer met de overige kaas.