Penne met Italiaans rundergehakt in aubergine-roomsaus
Penne met Italiaans rundergehakt in aubergine-roomsaus

Penne met Italiaans rundergehakt in aubergine-roomsaus

met tomatentapenade en rucola

Wist je dat knoflook niet alleen veel smaak aan je gerecht brengt, maar je immuunsysteem ook een ontzettende boost geeft?

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Beef mince with Italian seasoning

80 g

Penne

50 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

½ piece

Eggplant

40 g

Tomato tapenade

1 piece

Garlic

1 piece

Onion

15 g

Grated Italian cheese

20 g

Arugula

Not included in your delivery

60 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Flour

Nutrition Values

Calories976 kcal
Energy (kJ)4084 kJ
Fat55 g
Saturated Fat19 g
Carbohydrate79 g
Sugar14 g
Dietary Fiber6.1 g
Protein37 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Tall-Sided Pan
Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Aubergine bakken
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Meng de blokjes aubergine met 1/2 el bloem per persoon in een kom. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin en zet het vuur uit.

Tip: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?

Pasta koken
2

Kook ondertussen de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook 3 - 4 minuten in de hapjespan. Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 60 gram pasta per persoon in dit recept en laat de kaas achterwege. Van de rest kun je de volgende dag een salade maken of verwerken in een soep.

Saus maken
3

Blus het gehakt af met de groentebouillon en per persoon 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Voeg de kookroom en de tomatentapenade toe en kook nog 4 - 5 minuten op laag vuur.

Serveren
4

Verdeel driekwart van de rucola over diepe borden. Roer de pasta, de aubergine en de helft van de kaas door de saus. Breng flink op smaak met peper en zout en verdeel de pasta over de rucola. Garneer met de overige kaas.