topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne met koolvisfilet

Penne met koolvisfilet

in romige tomatensaus met bladpeterselie

Koolvis is rijk aan jodium. Dit is goed is voor je schildklier, je stofwisseling en voor de groei van kinderen. Genoeg vis eten is dus de boodschap!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

1 stuk(s)

Koolvis

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2809 kJ
Energie (kcal)671 kcal
Vetten22.3 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten78.6 g
waarvan suikers14.5 g
Vezels4.5 g
Eiwitten35.9 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Kom
Pan
Grote hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Kook ruim water met een snuf zout in een pan voor de pasta.
  • Meng in een kom de helft van de Italiaanse kruiden met 1/4 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de vis toe, schep om en laat staan tot gebruik.
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Kook de pasta 9 - 11 minuten in de pan. Schep wat van het kookvocht uit de pan en houd apart. Giet daarna af en laat uitstomen.
Saus maken
2
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui en de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de cherrytomaten en overige Italiaanse kruiden toe.
  • Verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de pan en laat het geheel, afgedekt, 3 - 4 minuten pruttelen.
Vis bakken
3
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gemarineerde vis 4 - 5 minuten rondom, of tot de vis gaar is.
  • Meng ondertussen de mascarpone door de saus en laat 2 - 3 minuten inkoken.
  • Voeg de pasta toe aan de saus en meng er nog 1 - 2 el kookvocht per persoon doorheen (zie Tip). Breng op smaak met flink wat peper en zout.
  • Hak de bladpeterselie fijn. 

Tip: Voeg eventueel meer kookvocht toe.

Serveren
4
  • Duw met een spatel de vis in stukjes in de pan.
  • Meng de vis met de pasta en de saus.
  • Verdeel de pasta over de borden en garneer met de bladpeterselie. 

Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht 250 gram groente!