Pilav verwijst naar een rijstgerecht met oorsprong uit het Midden-Oosten. Vandaag maak je er een volwaardige maaltijd van met kleurrijke groenten en een stukje vis!
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Kleine rode ui
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Paprika
1 cm
Verse gember
⅓ zakje(s)
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
75 gram
Basmatirijst
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Kabeljauwfilet
(Bevat Vis)
5 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
250 ml
Groentebouillon
1.5 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in blokjes. Snijd de paprika in blokjes. Rasp de gember fijn.
Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel en fruit de ui, de gember en 1/4 rode peper per persoon 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de knoflook en het kerriepoeder toe en bak 1 minuut. Zet het vuur hoog, voeg de wortel en de paprika toe en roerbak nog 1 minuut. Voeg 75 g rijst per persoon toe aan de pan en schep goed om.
Schenk de bouillon bij de rijst en breng aan de kook. Zet het vuur middellaag, dek de pan af en laat de rijst 10 - 12 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door om aanbakken te voorkomen.
Scheur of snijd ondertussen de spinazie grof. Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de spinazie in delen toe aan de hapjespan en schep goed om met de rijst. Breng op smaak met peper en zout. Leg de kabeljauwfilet op de rijst en dek opnieuw af. Laat de rijst en de vis 8 - 10 minuten zachtjes stomen, of tot beide gaar zijn. Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn. Meng de krulpeterselie met 1/2 el extra vierge olijfolie in een kleine kom. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst en de vis over de borden. Garneer de vis met de verse kruidenolie.