Pilav met gestoomde kabeljauw
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pilav met gestoomde kabeljauw

Pilav met gestoomde kabeljauw

met basmatirijst, paprika en spinazie

Pilav verwijst naar een rijstgerecht met oorsprong uit het Midden-Oosten. Vandaag maak je er een volwaardige maaltijd van met kleurrijke groenten en een stukje vis!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Selderij
Mosterd
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Kleine rode ui

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Paprika

1 cm

Verse gember

⅓ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

75 gram

Basmatirijst

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

1.5 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2769 kJ
Energie (kcal)662 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers8 g
Vezels6 g
Eiwitten29 g
Zout3 g

Benodigdheden

Rasp
Hapjespan met deksel
Keukenpapier
Kleine kom

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in blokjes. Snijd de paprika in blokjes. Rasp de gember fijn.

Roerbakken
2

Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel en fruit de ui, de gember en 1/4 rode peper per persoon 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de knoflook en het kerriepoeder toe en bak 1 minuut. Zet het vuur hoog, voeg de wortel en de paprika toe en roerbak nog 1 minuut. Voeg 75 g rijst per persoon toe aan de pan en schep goed om.

Rijst stomen
3

Schenk de bouillon bij de rijst en breng aan de kook. Zet het vuur middellaag, dek de pan af en laat de rijst 10 - 12 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door om aanbakken te voorkomen.

Spinazie snijden
4

Scheur of snijd ondertussen de spinazie grof. Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout.

Pilav afmaken
5

Voeg de spinazie in delen toe aan de hapjespan en schep goed om met de rijst. Breng op smaak met peper en zout. Leg de kabeljauwfilet op de rijst en dek opnieuw af. Laat de rijst en de vis 8 - 10 minuten zachtjes stomen, of tot beide gaar zijn. Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn. Meng de krulpeterselie met 1/2 el extra vierge olijfolie in een kleine kom. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst en de vis over de borden. Garneer de vis met de verse kruidenolie.