Pilav verwijst naar een rijstgerecht met oorsprong uit het Midden-Oosten. Vandaag maak je er een volwaardige maaltijd van met kleurrijke groenten en een stukje vis!
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Kleine rode ui
¼ unit
Rode peper
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Wortel
½ unit
Paprika
1 cm
Verse gember
⅓ sachet(s)
Kerriepoeder
(Contains Celery, Mustard)
75 g
Basmatirijst
100 g
Spinazie
(May be present Celery)
1 unit
Kabeljauwfilet
(Contains Fish)
5 g
Verse krulpeterselie
(May be present Celery)
250 milliliters
Groentebouillon
1.5 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in blokjes. Snijd de paprika in blokjes. Rasp de gember fijn.
Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel en fruit de ui, de gember en 1/4 rode peper per persoon 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de knoflook en het kerriepoeder toe en bak 1 minuut. Zet het vuur hoog, voeg de wortel en de paprika toe en roerbak nog 1 minuut. Voeg 75 g rijst per persoon toe aan de pan en schep goed om.
Schenk de bouillon bij de rijst en breng aan de kook. Zet het vuur middellaag, dek de pan af en laat de rijst 10 - 12 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door om aanbakken te voorkomen.
Scheur of snijd ondertussen de spinazie grof. Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de spinazie in delen toe aan de hapjespan en schep goed om met de rijst. Breng op smaak met peper en zout. Leg de kabeljauwfilet op de rijst en dek opnieuw af. Laat de rijst en de vis 8 - 10 minuten zachtjes stomen, of tot beide gaar zijn. Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn. Meng de krulpeterselie met 1/2 el extra vierge olijfolie in een kleine kom. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst en de vis over de borden. Garneer de vis met de verse kruidenolie.