Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept zijn ze alvast voorgesneden en op smaak gebracht met Oosterse kruiden.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
120 gram
Kippendijreepjes met kebabkruiden
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
15 ml
Honing-gemberdressing
(Bevat Mosterd)
1 stuk(s)
Little gem
50 gram
Rodekool, wittekool en wortel
2 stuk(s)
Pitabroodje
10 gram
Gezouten pinda's
1 el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
½ el
Suiker
½ el
Zonnebloemolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit in een 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode ui 2 - 3 minuten.
Voeg de kippendijreepjes toe aan de rode ui en bak nog 7 - 8 minuten. Meng in een kleine kom de mayonaise, de honing-gemberdressing en 1/2 el water per persoon. Meng de kool en wortel in een kom met per persoon: 1/2 el suiker en 1 el wittewijnazijn. Voeg een snuf zout toe en meng alles goed door elkaar.
Bak de pitabroodjes 2 - 3 minuten in de oven. Snijd de little gem grof en plaats in een saladekom. Roer 1/2 el per persoon van de aangemaakte mayonaise door de sla. Hak de gezouten pinda's fijn.
Besmeer de binnenkant van de pitabroodjes met de overige mayonaise. Vul de pita met de kip, rode ui, zoetzure kool en wortel en de salade. Garneer met de pinda's. Serveer de overige salade en zoetzure wortel en kool ernaast.
Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.