Pita met Oosterse kip, little gem en koolmix
Pita met Oosterse kip, little gem en koolmix

Pita met Oosterse kip, little gem en koolmix

met honing-gember mayonaise

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept zijn ze alvast voorgesneden en op smaak gebracht met Oosterse kruiden.

Tags:
Family
Allergens:
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

120 g

Chicken thigh strips with kebab spices

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

15 milliliters

Honey-ginger dressing

(Contains Mustard)

1 piece

Little gem

50 g

Rainbow slaw mix

2 piece

Pita bread

10 g

Salted peanuts

Not included in your delivery

1 tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Sugar

½ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories891 kcal
Energy (kJ)3728 kJ
Fat43 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate84 g
Sugar13 g
Dietary Fiber7.3 g
Protein39 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Bowl
Small Bowl
Baking Sheet
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit in een 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode ui 2 - 3 minuten.

Kip bakken
2

Voeg de kippendijreepjes toe aan de rode ui en bak nog 7 - 8 minuten. Meng in een kleine kom de mayonaise, de honing-gemberdressing en 1/2 el water per persoon. Meng de kool en wortel in een kom met per persoon: 1/2 el suiker en 1 el wittewijnazijn. Voeg een snuf zout toe en meng alles goed door elkaar.

Pita afbakken
3

Bak de pitabroodjes 2 - 3 minuten in de oven. Snijd de little gem grof en plaats in een saladekom. Roer 1/2 el per persoon van de aangemaakte mayonaise door de sla. Hak de gezouten pinda's fijn.

Serveren
4

Besmeer de binnenkant van de pitabroodjes met de overige mayonaise. Vul de pita met de kip, rode ui, zoetzure kool en wortel en de salade. Garneer met de pinda's. Serveer de overige salade en zoetzure wortel en kool ernaast.

Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.