Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept zijn ze alvast voorgesneden en op smaak gebracht met Oosterse kruiden.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Red onion
120 g
Chicken thigh strips with kebab spices
25 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
15 milliliters
Honey-ginger dressing
(Contains Mustard)
1 piece
Little gem
50 g
Rainbow slaw mix
2 piece
Pita bread
10 g
Salted peanuts
1 tablespoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Sugar
½ tablespoon
Sunflower oil
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit in een 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode ui 2 - 3 minuten.
Voeg de kippendijreepjes toe aan de rode ui en bak nog 7 - 8 minuten. Meng in een kleine kom de mayonaise, de honing-gemberdressing en 1/2 el water per persoon. Meng de kool en wortel in een kom met per persoon: 1/2 el suiker en 1 el wittewijnazijn. Voeg een snuf zout toe en meng alles goed door elkaar.
Bak de pitabroodjes 2 - 3 minuten in de oven. Snijd de little gem grof en plaats in een saladekom. Roer 1/2 el per persoon van de aangemaakte mayonaise door de sla. Hak de gezouten pinda's fijn.
Besmeer de binnenkant van de pitabroodjes met de overige mayonaise. Vul de pita met de kip, rode ui, zoetzure kool en wortel en de salade. Garneer met de pinda's. Serveer de overige salade en zoetzure wortel en kool ernaast.
Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.