Pita met sticky pulled chicken
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pita met sticky pulled chicken

Pita met sticky pulled chicken

met zoetzure koolsla, uienchutney en pinda's

Herken je dit recept? We hebben de kippendijfilet vervangen door pulled chicken. Hierdoor besparen we jou extra werk en kan je nog sneller genieten van je pita's!

Allergenen :
Gluten
Pinda's
Eieren
Mosterd
Sulfiet
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

100 gram

Pulled chicken

50 gram

Wittekool en wortel

2 stuk(s)

Pitabroodje

(Bevat Gluten)

½ stuk(s)

Tomaat

65 gram

Botersla

5 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

25 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

30 gram

Pikante uienchutney

(Bevat Sulfiet)

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Suiker

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3887 kJ
Energie (kcal)929 kcal
Vetten39 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten106 g
waarvan suikers36 g
Vezels7 g
Eiwitten35 g
Zout4 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Saladekom

Instructies

Bakken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel. Bak de rode ui 1 - 2 minuten. Voeg de pulled chicken en de zoete Aziatische saus toe en bak, afgedekt, 4 - 6 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
2

Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Voeg de wittekool en wortel toe aan de kom en schep goed om.

Bakken en snijden
3

Bak de pitabroodjes 3 - 4 minuten in de oven. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en scheur de botersla grof. Hak de gezouten pinda's grof. Snijd de pitabroodjes open.

Serveren
4

Besmeer beide helften van de pita met mayonaise en uienchutney. Beleg met wat botersla, de koolsla en de sticky pulled chicken met ui. Voeg de tomaat en overige botersla toe aan de koolsla en voeg naar smaak extra vierge olijfolie toe. Serveer de salade bij de pita's. Bestrooi de pita's en salade met de gezouten pinda's.