Pita met sticky pulled chicken
Pita met sticky pulled chicken

Pita met sticky pulled chicken

met zoetzure koolsla, uienchutney en pinda's

Herken je dit recept? We hebben de kippendijfilet vervangen door pulled chicken. Hierdoor besparen we jou extra werk en kan je nog sneller genieten van je pita's!

Allergens:
Gluten
Peanuts
Egg
Mustard
Sulphites
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

100 g

Pulled chicken

50 g

Wittekool en wortel

2 unit

Pitabroodje

(Contains Gluten)

½ unit

Tomaat

65 g

Botersla

5 g

Gezouten pinda's

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

25 g

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

30 g

Pikante uienchutney

(Contains Sulphites)

1 sachet(s)

Zoete Aziatische saus

(Contains Gluten, Soy)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Zonnebloemolie

1 teaspoon

Suiker

1 tablespoon

Wittewijnazijn

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3887 kJ
Calories929 kcal
Fat39 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate106 g
Sugar36 g
Dietary Fiber7 g
Protein35 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Fryingpan with lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Bakken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel. Bak de rode ui 1 - 2 minuten. Voeg de pulled chicken en de zoete Aziatische saus toe en bak, afgedekt, 4 - 6 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
2

Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Voeg de wittekool en wortel toe aan de kom en schep goed om.

Bakken en snijden
3

Bak de pitabroodjes 3 - 4 minuten in de oven. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en scheur de botersla grof. Hak de gezouten pinda's grof. Snijd de pitabroodjes open.

Serveren
4

Besmeer beide helften van de pita met mayonaise en uienchutney. Beleg met wat botersla, de koolsla en de sticky pulled chicken met ui. Voeg de tomaat en overige botersla toe aan de koolsla en voeg naar smaak extra vierge olijfolie toe. Serveer de salade bij de pita's. Bestrooi de pita's en salade met de gezouten pinda's.