Herken je dit recept? We hebben de kippendijfilet vervangen door pulled chicken. Hierdoor besparen we jou extra werk en kan je nog sneller genieten van je pita's!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode ui
100 g
Pulled chicken
50 g
Wittekool en wortel
2 unit
Pitabroodje
(Contains Gluten)
½ unit
Tomaat
65 g
Botersla
5 g
Gezouten pinda's
(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
25 g
Mayonaise
(Contains Egg, Mustard)
30 g
Pikante uienchutney
(Contains Sulphites)
1 sachet(s)
Zoete Aziatische saus
(Contains Gluten, Soy)
½ tablespoon
Zonnebloemolie
1 teaspoon
Suiker
1 tablespoon
Wittewijnazijn
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel. Bak de rode ui 1 - 2 minuten. Voeg de pulled chicken en de zoete Aziatische saus toe en bak, afgedekt, 4 - 6 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Voeg de wittekool en wortel toe aan de kom en schep goed om.
Bak de pitabroodjes 3 - 4 minuten in de oven. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en scheur de botersla grof. Hak de gezouten pinda's grof. Snijd de pitabroodjes open.
Besmeer beide helften van de pita met mayonaise en uienchutney. Beleg met wat botersla, de koolsla en de sticky pulled chicken met ui. Voeg de tomaat en overige botersla toe aan de koolsla en voeg naar smaak extra vierge olijfolie toe. Serveer de salade bij de pita's. Bestrooi de pita's en salade met de gezouten pinda's.