Pittige groene viscurry met rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige groene viscurry met rijst

Pittige groene viscurry met rijst

met paksoi, cashewstukjes en kokosmelk

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

65 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Paksoi

10 gram

Mix van ui en knoflook

½ zakje(s)

Groene currykruiden

90 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Koolvishaasje

5 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

20 gram

Cashewstukjes

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)708 kcal
Energie (kJ)2964 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers8 g
Vezels5.9 g
Eiwitten32 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Weeg de juiste hoeveelheid rijst af en kook 12 - 15 minuten. Giet eventueel af en laat uitstomen zonder deksel. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de paksoi in reepjes.

Tip: Paksoi bevat veel foliumzuur. Foliumzuur, ofwel vitamine B11, helpt tegen bloedarmoede en vermoeidheid. Je vindt het ook in bijvoorbeeld spinazie, broccoli en zonnebloempitten.

Curry maken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan. Fruit de mix van knoflook en ui 1 minuut. Voeg de paprika en paksoi toe en bak nog 2 minuten. Voeg per persoon 1/2 zakje currykruiden en 90 ml kokosmelk toe. Roer goed door en laat 3 minuten op laag vuur zachtjes koken.

Toppings snijden
3

Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de limoen in partjes. Snijd de koolvis in blokjes. Voeg de koolvis, tomatenblokjes en 1 tl vissaus per persoon toe aan de curry en kook 4 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: De koolvis in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen.

Serveren
4

Verdeel de rijst en de viscurry over diepe borden. Garneer met de cashewstukjes en de partjes limoen.