Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
65 gram
Basmatirijst
½ stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Paksoi
10 gram
Mix van ui en knoflook
½ zakje(s)
Groene currykruiden
90 ml
Kokosmelk
1 stuk(s)
Tomaat
¼ stuk(s)
Limoen
1 stuk(s)
Koolvishaasje
5 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
20 gram
Cashewstukjes
naar smaak
Peper en zout
½ el
Zonnebloemolie
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Weeg de juiste hoeveelheid rijst af en kook 12 - 15 minuten. Giet eventueel af en laat uitstomen zonder deksel. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de paksoi in reepjes.
Tip: Paksoi bevat veel foliumzuur. Foliumzuur, ofwel vitamine B11, helpt tegen bloedarmoede en vermoeidheid. Je vindt het ook in bijvoorbeeld spinazie, broccoli en zonnebloempitten.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan. Fruit de mix van knoflook en ui 1 minuut. Voeg de paprika en paksoi toe en bak nog 2 minuten. Voeg per persoon 1/2 zakje currykruiden en 90 ml kokosmelk toe. Roer goed door en laat 3 minuten op laag vuur zachtjes koken.
Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de limoen in partjes. Snijd de koolvis in blokjes. Voeg de koolvis, tomatenblokjes en 1 tl vissaus per persoon toe aan de curry en kook 4 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: De koolvis in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen.
Verdeel de rijst en de viscurry over diepe borden. Garneer met de cashewstukjes en de partjes limoen.