Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
65 g
Basmati rice
½ piece
Bell pepper
½ piece
Pak choi
10 g
Pre-cut onion & garlic
½ sachet(s)
Green curry spices
90 milliliters
Coconut milk
1 piece
Tomato
¼ piece
Lime
1 piece
Pollock fillet
5 milliliters
Fish sauce
(Contains Fish)
20 g
Chopped cashews
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Sunflower oil
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Weeg de juiste hoeveelheid rijst af en kook 12 - 15 minuten. Giet eventueel af en laat uitstomen zonder deksel. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de paksoi in reepjes.
Tip: Paksoi bevat veel foliumzuur. Foliumzuur, ofwel vitamine B11, helpt tegen bloedarmoede en vermoeidheid. Je vindt het ook in bijvoorbeeld spinazie, broccoli en zonnebloempitten.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan. Fruit de mix van knoflook en ui 1 minuut. Voeg de paprika en paksoi toe en bak nog 2 minuten. Voeg per persoon 1/2 zakje currykruiden en 90 ml kokosmelk toe. Roer goed door en laat 3 minuten op laag vuur zachtjes koken.
Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de limoen in partjes. Snijd de koolvis in blokjes. Voeg de koolvis, tomatenblokjes en 1 tl vissaus per persoon toe aan de curry en kook 4 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: De koolvis in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen.
Verdeel de rijst en de viscurry over diepe borden. Garneer met de cashewstukjes en de partjes limoen.