Pittige groene viscurry met rijst
Pittige groene viscurry met rijst

Pittige groene viscurry met rijst

met paksoi, cashewstukjes en kokosmelk

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

65 g

Basmati rice

½ piece

Bell pepper

½ piece

Pak choi

10 g

Pre-cut onion & garlic

½ sachet(s)

Green curry spices

90 milliliters

Coconut milk

1 piece

Tomato

¼ piece

Lime

1 piece

Pollock fillet

5 milliliters

Fish sauce

(Contains Fish)

20 g

Chopped cashews

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories708 kcal
Energy (kJ)2964 kJ
Fat34 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate66 g
Sugar8 g
Dietary Fiber5.9 g
Protein32 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Weeg de juiste hoeveelheid rijst af en kook 12 - 15 minuten. Giet eventueel af en laat uitstomen zonder deksel. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de paksoi in reepjes.

Tip: Paksoi bevat veel foliumzuur. Foliumzuur, ofwel vitamine B11, helpt tegen bloedarmoede en vermoeidheid. Je vindt het ook in bijvoorbeeld spinazie, broccoli en zonnebloempitten.

Curry maken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan. Fruit de mix van knoflook en ui 1 minuut. Voeg de paprika en paksoi toe en bak nog 2 minuten. Voeg per persoon 1/2 zakje currykruiden en 90 ml kokosmelk toe. Roer goed door en laat 3 minuten op laag vuur zachtjes koken.

Toppings snijden
3

Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de limoen in partjes. Snijd de koolvis in blokjes. Voeg de koolvis, tomatenblokjes en 1 tl vissaus per persoon toe aan de curry en kook 4 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: De koolvis in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen.

Serveren
4

Verdeel de rijst en de viscurry over diepe borden. Garneer met de cashewstukjes en de partjes limoen.