Dit gerecht is gebaseerd op het traditionele West-Afrikaanse gerecht jollof rice. Jollof rice is voor West-Afrika wat paella is voor Spanje. Wist je dat er zelfs een World Jollof Rice Day bestaat op 22 augustus?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 gram
Basmatirijst
½ pak(ken)
Tomatenblokjes met knoflook en ui
½
Tomatenpuree
½ zakje(s)
Afrikaanse kruidenmix
½ zakje(s)
Peruaanse kruidenmix
4 stuk(s)
Rundergehaktballetjes met köfte-kruiden
(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)
50 gram
Spinazie
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Paprika
½ el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] roomboter
1 tl
Suiker
150 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 75 ml bouillon per persoon en vul aan met 75 ml kokend water per persoon.
Tip: Let op, de kruiden zijn sterk van smaak! Wil je het gerecht wat milder houden? Begin dan met ½ tl van de kruiden per persoon en proef voordat je meer toevoegt.
Tip: Is de rijst nog niet gaar genoeg? Laat het geheel dan nog 5 minuten verder koken.
Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.