Dit gerecht is gebaseerd op het traditionele West-Afrikaanse gerecht jollof rice. Jollof rice is voor West-Afrika wat paella is voor Spanje. Wist je dat er zelfs een World Jollof Rice Day bestaat op 22 augustus?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Basmati rice
½ pack
Diced tomatoes with garlic & onion
½
Tomato paste
½ sachet(s)
African-inspired spice mix
½ sachet(s)
Peruvian-style spice mix
4 piece
Beef meatballs with kofta seasoning
(May be present Egg, Mustard, Celery, Soy, Gluten)
50 g
Spinach
½ piece
Onion
½ piece
Bell pepper
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
1 teaspoon
Sugar
150 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Salt and pepper
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 75 ml bouillon per persoon en vul aan met 75 ml kokend water per persoon.
Tip: Let op, de kruiden zijn sterk van smaak! Wil je het gerecht wat milder houden? Begin dan met ½ tl van de kruiden per persoon en proef voordat je meer toevoegt.
Tip: Is de rijst nog niet gaar genoeg? Laat het geheel dan nog 5 minuten verder koken.
Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.