.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 cm
Verse gember
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
40 gram
Besengek-currypasta
(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Selderij)
200 gram
Groentemix van paprika, prei, gele wortel en courgette
(Kan bevatten Selderij)
50 gram
Noedels
(Bevat Gluten)
1 tl
Garam masala
100 gram
Kipfiletstukjes
1 el
Zonnebloemolie
⅔ stuk(s)
Kippenbouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon met 3/4 kippenbouillonblokje in 500 ml water per persoon. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen.Meng in een kleine kom de gember en knoflook met de currypasta. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soep- of grote pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de currypasta al roerende 1 minuut - zorg dat hij niet aanbakt.
Voeg de ui en de groentemix toe aan de soeppan en meng het geheel goed. Bak 2-3 minuten. Voeg dan de kippenbouillon toe. Kook de soep 6 - 8 minuten zachtjes.Voeg de laatste 4 minuten de noedels toe.
Snijd de kipfilet in kleinere stukjes. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de garam masala 1 minuut. Voeg daarna de kipfiletstukjes toe. Bak de kipfiletstukjes in 6-10 minuten gaar. Voeg de kipfiletstukjes dan samen met het bakvet toe aan de soep. Doe dit pas op het allerlaatste moment, zodat de kip niet te droog wordt.
Verdeel de pittige kippensoep over grote soepkommen.