Pittige kippensoep met noedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige kippensoep met noedels

Pittige kippensoep met noedels

met champignons, broccoli, prei en courgette

.

Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

40 gram

Besengek-currypasta

(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Selderij)

200 gram

Groentemix van paprika, prei, gele wortel en courgette

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

1 tl

Garam masala

100 gram

Kipfiletstukjes

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

⅔ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2546 kJ
Energie (kcal)609 kcal
Vetten26 g
waarvan verzadigd4.4 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers12 g
Vezels7 g
Eiwitten33 g
Zout4.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel

Instructies

.
1

Bereid de bouillon met 3/4 kippenbouillonblokje in 500 ml water per persoon. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen.Meng in een kleine kom de gember en knoflook met de currypasta. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soep- of grote pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de currypasta al roerende 1 minuut - zorg dat hij niet aanbakt.

.
2

Voeg de ui en de groentemix toe aan de soeppan en meng het geheel goed. Bak 2-3 minuten. Voeg dan de kippenbouillon toe. Kook de soep 6 - 8 minuten zachtjes.Voeg de laatste 4 minuten de noedels toe.

.
3

Snijd de kipfilet in kleinere stukjes. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de garam masala 1 minuut. Voeg daarna de kipfiletstukjes toe. Bak de kipfiletstukjes in 6-10 minuten gaar. Voeg de kipfiletstukjes dan samen met het bakvet toe aan de soep. Doe dit pas op het allerlaatste moment, zodat de kip niet te droog wordt.

.
4

Verdeel de pittige kippensoep over grote soepkommen.