.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 cm
Verse gember
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Ui
40 g
Besengek-currypasta
(Contains Gluten, Milk, Celery)
200 g
Groentemix van paprika, prei, gele wortel en courgette
(May be present Celery)
50 g
Noedels
(Contains Gluten)
1 teaspoon
Garam masala
100 g
Kipfiletstukjes
1 tablespoon
Zonnebloemolie
⅔ unit
Kippenbouillonblokje
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon met 3/4 kippenbouillonblokje in 500 ml water per persoon. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen.Meng in een kleine kom de gember en knoflook met de currypasta. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soep- of grote pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de currypasta al roerende 1 minuut - zorg dat hij niet aanbakt.
Voeg de ui en de groentemix toe aan de soeppan en meng het geheel goed. Bak 2-3 minuten. Voeg dan de kippenbouillon toe. Kook de soep 6 - 8 minuten zachtjes.Voeg de laatste 4 minuten de noedels toe.
Snijd de kipfilet in kleinere stukjes. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de garam masala 1 minuut. Voeg daarna de kipfiletstukjes toe. Bak de kipfiletstukjes in 6-10 minuten gaar. Voeg de kipfiletstukjes dan samen met het bakvet toe aan de soep. Doe dit pas op het allerlaatste moment, zodat de kip niet te droog wordt.
Verdeel de pittige kippensoep over grote soepkommen.