Pittige kippensoep met noedels
Pittige kippensoep met noedels

Pittige kippensoep met noedels

met champignons, broccoli, prei en courgette

.

Allergens:
Gluten
Milk
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 cm

Verse gember

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Ui

40 g

Besengek-currypasta

(Contains Gluten, Milk, Celery)

200 g

Groentemix van paprika, prei, gele wortel en courgette

(May be present Celery)

50 g

Noedels

(Contains Gluten)

1 teaspoon

Garam masala

100 g

Kipfiletstukjes

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

⅔ unit

Kippenbouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2546 kJ
Calories609 kcal
Fat26 g
Saturated Fat4.4 g
Carbohydrate56 g
Sugar12 g
Dietary Fiber7 g
Protein33 g
Salt4.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid

Cooking Steps

.
1

Bereid de bouillon met 3/4 kippenbouillonblokje in 500 ml water per persoon. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen.Meng in een kleine kom de gember en knoflook met de currypasta. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soep- of grote pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de currypasta al roerende 1 minuut - zorg dat hij niet aanbakt.

.
2

Voeg de ui en de groentemix toe aan de soeppan en meng het geheel goed. Bak 2-3 minuten. Voeg dan de kippenbouillon toe. Kook de soep 6 - 8 minuten zachtjes.Voeg de laatste 4 minuten de noedels toe.

.
3

Snijd de kipfilet in kleinere stukjes. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de garam masala 1 minuut. Voeg daarna de kipfiletstukjes toe. Bak de kipfiletstukjes in 6-10 minuten gaar. Voeg de kipfiletstukjes dan samen met het bakvet toe aan de soep. Doe dit pas op het allerlaatste moment, zodat de kip niet te droog wordt.

.
4

Verdeel de pittige kippensoep over grote soepkommen.