Pittige kokoscurry met bonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige kokoscurry met bonen

Pittige kokoscurry met bonen

met spinazie, peultjes en rijst

Houd je kokosmelk en rijst over? Maak hiervan een exotische rijstpudding door ze samen te koken met wat vanille en verse mango.

Labels:
Vegan
Allergenen :
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

½ zakje(s)

Gele currykruiden

75 gram

Basmatirijst

90 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Gluten, Soja)

65 gram

Rode cherrytomaten

½ blik(ken)

Gemengde bonen

50 gram

Peultjes

50 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3471 kJ
Energie (kcal)830 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten100 g
waarvan suikers15 g
Vezels19 g
Eiwitten26 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Hapjespan
Vergiet

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui. Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.

Smaakmakers bakken
2

Verhit een hapjespan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de gele currykruiden ongeveer 1 minuut aan, of totdat ze goed beginnen te geuren. Voeg 1/2 el zonnebloemolie per persoon toe en meng goed. Voeg de knoflook, ui en gember toe en bak 2 minuten. Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Sudderen
3

Voeg de kokosmelk en zoete Aziatische saus toe aan de hapjespan. Meng goed door en laat 4 - 5 minuten sudderen. Halveer ondertussen de cherrytomaten. Laat de gemengde bonen uitlekken in een vergiet.

Serveren
4

Voeg de cherrytomaten en de peultjes toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Voeg in de laatste 2 minuten de gemengde bonen en de spinazie toe. Breng flink op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst over de borden en schep de curry eroverheen. Garneer met de gefrituurde uitjes.