Houd je kokosmelk en rijst over? Maak hiervan een exotische rijstpudding door ze samen te koken met wat vanille en verse mango.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
½ unit
Knoflookteen
2 cm
Verse gember
½ sachet(s)
Gele currykruiden
75 g
Basmatirijst
90 milliliters
Kokosmelk
½ sachet(s)
Zoete Aziatische saus
(Contains Gluten, Soy)
65 g
Rode cherrytomaten
½ can
Gemengde bonen
50 g
Peultjes
50 g
Spinazie
(May be present Celery)
15 g
Gefrituurde uitjes
(Contains Gluten)
½ tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui. Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit een hapjespan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de gele currykruiden ongeveer 1 minuut aan, of totdat ze goed beginnen te geuren. Voeg 1/2 el zonnebloemolie per persoon toe en meng goed. Voeg de knoflook, ui en gember toe en bak 2 minuten. Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Voeg de kokosmelk en zoete Aziatische saus toe aan de hapjespan. Meng goed door en laat 4 - 5 minuten sudderen. Halveer ondertussen de cherrytomaten. Laat de gemengde bonen uitlekken in een vergiet.
Voeg de cherrytomaten en de peultjes toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Voeg in de laatste 2 minuten de gemengde bonen en de spinazie toe. Breng flink op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst over de borden en schep de curry eroverheen. Garneer met de gefrituurde uitjes.