Pittige kokoscurry met bonen
Pittige kokoscurry met bonen

Pittige kokoscurry met bonen

met spinazie, peultjes en rijst

Houd je kokosmelk en rijst over? Maak hiervan een exotische rijstpudding door ze samen te koken met wat vanille en verse mango.

Allergens:
Gluten
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

½ sachet(s)

Gele currykruiden

75 g

Basmatirijst

90 milliliters

Kokosmelk

½ sachet(s)

Zoete Aziatische saus

(Contains Gluten, Soy)

65 g

Rode cherrytomaten

½ can

Gemengde bonen

50 g

Peultjes

50 g

Spinazie

(May be present Celery)

15 g

Gefrituurde uitjes

(Contains Gluten)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3471 kJ
Calories830 kcal
Fat32 g
Saturated Fat19 g
Carbohydrate100 g
Sugar15 g
Dietary Fiber19 g
Protein26 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Grater
Casserole
Colander

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui. Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.

Smaakmakers bakken
2

Verhit een hapjespan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de gele currykruiden ongeveer 1 minuut aan, of totdat ze goed beginnen te geuren. Voeg 1/2 el zonnebloemolie per persoon toe en meng goed. Voeg de knoflook, ui en gember toe en bak 2 minuten. Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Sudderen
3

Voeg de kokosmelk en zoete Aziatische saus toe aan de hapjespan. Meng goed door en laat 4 - 5 minuten sudderen. Halveer ondertussen de cherrytomaten. Laat de gemengde bonen uitlekken in een vergiet.

Serveren
4

Voeg de cherrytomaten en de peultjes toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Voeg in de laatste 2 minuten de gemengde bonen en de spinazie toe. Breng flink op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst over de borden en schep de curry eroverheen. Garneer met de gefrituurde uitjes.