Pittige kokoscurry met bonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige kokoscurry met bonen

Pittige kokoscurry met bonen

met spinazie, tomaat, peultjes en rijst

Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. Dit is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, waardoor je een energiek gevoel krijgt.

Labels:
Vegan
Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1.5 cm

Verse gember

½ zakje(s)

Gele currykruiden

75 gram

Basmatirijst

90 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

65 gram

Rode cherrytomaten

½ pak(ken)

Cannellinibonen

50 gram

Peultjes

50 gram

Spinazie

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

¼ stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

50 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)788 kcal
Energie (kJ)3297 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd18.5 g
Koolhydraten101.1 g
waarvan suikers15.1 g
Vezels13.1 g
Eiwitten19.6 g
Zout3 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Hapjespan
Vergiet

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.
  • Snipper de ui. Rasp de gember fijn.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (s) en snijd fijn.
  • Bereid de bouillon.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Bakken
2
  • Verhit een hapjespan zonder olie op middelhoog vuur.
  • Bak de gele currykruiden ongeveer 1 minuut, of tot ze goed beginnen te geuren.
  • Voeg 1/2 el zonnebloemolie per persoon toe en meng goed.
  • Voeg de knoflook, ui, rode peper en gember toe en bak 2 minuten.
  • Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Laten sudderen
3
  • Voeg de bouillon, kokosmelk en zoete Aziatische saus toe aan de hapjespan. Roer goed door en laat 4 - 5 minuten sudderen.
  • Halveer ondertussen de cherrytomaten.
  • Laat de cannellini bonen uitlekken in een vergiet.

Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste bron zijn de bonen, aangevuld door de 200 gram groente. Vezels zijn goed voor je darmflora, en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel. Daarnaast voel je je door veel vezels langer verzadigd.

Serveren
4
  • Voeg de cherrytomaten en de peultjes toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de cannellini bonen en de spinazie toe en laat nog 2 minuten koken. Breng flink op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rijst over de borden en schep de curry eroverheen. Garneer met de gefrituurde uitjes.